28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Νις - Νοβισαντ

4 Ημέρες Οδική Εκδρομή

27 - 30 / 10 / 2022

1η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΙΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας για τα σύνορα του Ορμενίου και αφού διασχίσουμε τη Βουλγαρία φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην ιστορική πόλη Νις, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και μετάβαση στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον Άγιο Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείοκαι το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Δείπνο. Προαιρετική νυχτερινή βόλτα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοιβοντίνα. Άφιξη και περιήγηση πόλης. Θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο. Το βράδυ προαιρετική βόλτα στη περίφημη περιοχή Σκαντάρλια με τα γραφικά σοκάκια της που ενέπνευσε αρκετούς καλλιτέχνες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΣΟΦΙΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν άφιξη στη Σόφια. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και μια μικρή βόλτα. Κατόπιν συγκέντρωση και μετάβαση στα Ελληνοβουλγάρικα σύνορα Ορμένιου. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 250 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 340 €

Περιλαμβάνονται:

· Μεταφορές – μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές υπερσύγχρονο λεωφορείο

· Διαμονή σε επιλεγμένο 4* ξενοδοχείο κεντρικότατα του Βελιγραδίου.

· Πρωινό στο ξενοδοχείο.

· Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου.

· Τοπικό ξεναγό

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

· ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Νυχτερινές διασκεδάσεις.
 • Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • *** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του Covid-19 την περίοδο της εκδρομής.

  ** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

  * Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μόνο μεταφορά & διαμονή, χωρίς δηλαδή εκδρομικού προγράμματος

  - 30 € / άτομο