6ηημέρα: Βουδαπέστη – Νις – Σόφια

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη γενέτειρα του Αγίου Κωνσταντίνου το Νις, όπου θα περιηγηθούμε στο ποταμό Νισάβα και στο ιστορικό του κάστρο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ’ ιδίων. Άφιξη στη Σόφια. Σας προτείνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Διανυκτέρευση

7ηημέρα: Σόφια – Αλεξανδρούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη τελευταία περιήγησή μας στην πόλη που μεγαλώνει αλλά δεν γερνά, τη Βουλγαρική πρωτεύουσα, τη Σόφια. Θα δούμε την εκκλησία του Αλεξαντερ Νεφσκι, την Αγία Σοφία και τη περίφημη ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Ελεύθερος χρόνος να περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο για μια τελευταία βόλτα και αναχώρηση για τη πόλη μας. Μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ στη πόλη μας.

Τελικό κόστος ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 540€

Τελικό κόστος ανά άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 730€

Το κόστος περιλαμβάνει:

- Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα

- Μια (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι σε επιλεγμένο 4* ξενοδοχείο

- Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη σε επιλεγμένο 4* ξενοδοχείο

- Μια (1) διανυκτέρευση στη Σόφια σε επιλεγμένο 4* ξενοδοχείο

- Πρωινό στο ξενοδοχείο μας

- Έμπειρο αρχηγό του γραφείου μας

- Επίσημους τοπικούς ξεναγούς για τις απαραίτητες ξεναγήσεις

- Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

- ΦΠΑ

Το κόστος δεν περιλαμβάνει:

- Εισόδους σε μουσεία και κρουαζιέρες.

- Φόρους διαμονής στα επιλεγμένα ξενοδοχεία μας

- Ότι δεν αναφέρετε στα περιλαμβανόμενα

*** Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

*** Η κράτηση σας ισχύει μόνο με προκαταβολή με μετρητά ή κατάθεση σε έναν από τους εταιρικούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς με αναγραφή της εκδρομής και ονοματεπώνυμο.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!!!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΝΙΣ – ΣΟΦΙΑ

1ηημέρα: Αλεξανδρούπολη – Βελιγράδι

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Αφού πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες στάσεις δια μέσω συνόρων Ορμενίου και Καλοτίνας. Άφιξη το απόγευμα στο Βελιγράδι. Φύγαμε για μια πρώτη γνωριμία με τη πρωτεύουσα της Σερβίας. Διανυκτέρευση.

2ηημέρα: Βελιγράδι – Νόβισαντ – Βουδαπέστη

Πρωινό και αφού περιηγηθούμε στη Λευκή πόλη και το Καλεμέγνταν το κάστρο που δεσπόζει στη συμβολή του Δούναβη και του Σάββα ποταμού, αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβισαντ. θα πραγματοποιήσουμε σύντομη περιήγηση στο περίφημο κάστρο του Πετροβαραντίν και τη πανέμορφη κεντρική της πλατεία, θα αναχωρήσουμε για τα Ουγγροσερβικά σύνορα. Αφού εισέλθουμε στην Ουγγαρία, άφιξη στη πρωτεύουσά της τη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Διανυκτέρευση.

3ηημέρα: Βουδαπέστη – Βιέννη – Μπρατισλάβα - Βουδαπέστη

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή μας για την Αυστριακή Πρωτεύουσα τη Βιέννη. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου), όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα θα δούμε το παλάτι του Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην Ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.Αναχωρούμε για την γραφική Μπρατισλάβα , τη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της γοητευτικής παραδουνάβιας γνωστής πανεπιστημιούπολης θαυμάζοντας τα μεσαιωνικά κτίσματα, τον καθεδρικό ναό, τα κυβερνητικά μέγαρα, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παλιά πύλη του Αγ. Μιχαήλ.. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη και αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

4ηημέρα: Βουδαπέστη – Περιήγηση πόλης

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Τέλος θα κλείσουμε με επίσκεψη στο περίφημο νησί της Μαργαρίτας. Θα έχουμε στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο στην πόλη για βόλτα, καφέ και ψώνια και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε να κάνετε μια ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη. Διανυκτέρευση.

5ηημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια χωριά – Βουδαπέστη (Άγιος Ανδρέας , Έστερ γκομ , Βίσεγκραντ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μια όμορφη εκδρομή κατά μήκος του ποταμού Δούναβη.Πρώτα θα επισκευτούμε το χωριό των καλλιτεχνών του Άγιου Ανδρέα(Σενταντρέ) και θα περιηγηθούμε στα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια. Θα συναντήσουμε τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία και το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Μάγγκριτ Κόβατα. Συνεχίζουμε κατά μήκος του Δούναβη για την πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας , το Έστερ γκομ , όπου θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό , που είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Ακολουθεί το Βίσεγκραντ, όπου θα έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό αναγεννησιακό εστιατόριο.Μια έκπληξη στις όχθες του Δούναβη καθώς οι σερβιτόροι είναι ντυμένοι με παραδοσιακά κουστούμια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετική διασκέδαση με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.