1η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Διέλευση από τα σύνορα Ορμενίου, και συνεχίζουμε για Νόβα Ζαγόρα – Βελίκο Τάρνοβο – Ρούσε. Διέλευση Βουλγαρο -Ρουμάνικων συνόρων και την γέφυρα της Φιλίας στον ποταμό Δούναβη. Άφιξη στο Βουκουρέστι και ελεύθερος χρόνος σε Πολυκατάστημα για ψώνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση της πόλης το ονομαζόμενο και το ¨Παρίσι των Βαλκανίων¨, θα επισκεφθούμε το “ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ“, μία μοναδική γεωγραφική Εθνολογική-λαογραφική έκθεση της Ρουμάνικης ζωής, με τα 300 περίπου ξύλινα σπιτάκια και αγροικίες σε φυσικό μέγεθος που συγκεντρώθηκαν εκεί το 1936. Θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το σπίτι του λαού και Παλάτι της Βουλής (παλάτι του Τσαουσέσκου το μεγαλύτερο κτίριο της Ευρώπης), την Στρατιωτική ακαδημία με την ανάγλυφη ιστορία της Ρουμανίας, το πρώτο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου, (κτίριο του 19ου αιώνα), την Ελληνική Εκκλησία, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Ρουμανίας,την Ρωμαϊκή πλατεία, το Μέγαρο του Πρωθυπουργού, το Προεδρικό Μέγαρο, το πάρκο – λίμνη Χερεστράουν, την όπερα Μουσικής, το Εθνικό Θέατρο, και άλλα αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΣΙΝΑΪΑ (ΚΑΡΠΑΘΙΑ)

Πρωινό και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Διασχίζοντας την κοιλάδα Πράχωβα, συναντάμε την Σινάϊα, φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών. Επίσκεψη στο πανέμορφο μοναστήρι του Καντακουζηνούκαι στα θερινά ανάκτορα του Κάρολου “PELES”. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το χωριό Μπράν με το Μεσαιωνικό Πύργο του Κόμη Δράκουλα. Αναχώρηση για την Μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΟΦ όπου θα έχουμε χρόνο να δούμε τη πασίγνωστη Μαύρη Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, και την υπέροχη Πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό αποκριάτικο γλέντι . Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση την επιστροφή μας. Διέλευση συνόρων και την γέφυρα της Φιλίαςστον ποταμό Δούναβη. Αναχώρηση για την πόλη των Τσάρων και την πρώτη πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας το Βελίκο Τάρνοβο. Θα δούμε το λόφο Τσάρεβετς και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ ιδίων. Διέλευση συνόρων Ορμενίου. ΄Άφιξη στην πόλη μας.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 250 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 360 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Μεταφορά με πολυτελές υπερσύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας

· Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4* στο Βουκουρέστι

· Πρωινό στο ξενοδοχείο

· Τις περιηγήσεις του προγράμματος

· Έμπειρο συνοδό-αρχηγό του γραφείου μας καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής

· Τοπικό ξεναγό στην Ρουμανία

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης

· Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Νυχτερινές διασκεδάσεις.

· Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

· Φιλοδωρήματα

· Είσοδοι σε μουσεία

· Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

*** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του Covid-19 την περίοδο της εκδρομής.

** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

* Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μόνο μεταφορά & διαμονή, χωρίς δηλαδή εκδρομικού προγράμματος

- 30 € / άτομο