ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

Glamour Δαλματικές Ακτές

Οδική Εκδρομή

8 Ημέρες

01 - 08 / 09 / 2022

1η ημέρα Αλεξανδρούπολη – Τίρανα (723 xλμ)

Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση μέσα από μια ευχάριστη διαδρομή για το συνοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής. Μετά από την τελωνιακή διαδικασία μπαίνουμε στο αλβανικό έδαφος. Περνώντας τα σύνορα, θα περάσουμε από την Καρυτσά, στάση στο Πόγραδετς. Στη συνέχεια φτάνουμε στα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα Τίρανα – Ντουμπρόβνικ (264 χλμ)

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε για τη Σκύδρα, την μεγαλύτερη πόλη της Αλβανίας. Στη συνέχεια περνάμε τα σύνορα και διερχόμαστε από την Ποντγκόριτσα, την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο «καμάρι» της Δαλματίας, το Ντουμπρόβνικ, κέντρο ενετικής διοίκησης για πολλά χρόνια με έντονο βενετσιάνικο χαρακτήρα. Το Ντουμπρόβνικ φημιζόταν για τα μνημεία, τα εξαιρετικά τείχη και τη φιλόξενη ατμόσφαιρά του. Σύμφωνα με τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Πορφυρογέννητο, η πόλη ιδρύθηκε τον 7ο αιώνα από πρόσφυγες της Ρωμαϊκής Επιδαύρου (σημερινό Τσάβτατ). Πέρασε διαδοχικά στους Βυζαντινούς, τους Βενετούς (1205 – 1358) και τους Ούγγρους και απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά το 1382, όταν ιδρύθηκε η Δημοκρατία της Ραγούζας. Το 15ο και το 16ο αιώνα ο στόλος του Ντουμπρόβνικ αριθμούσε 500 πλοία. Οι τέχνες άκμαζαν και η ευημερία της πόλης επηρεάστηκε σημαντικά από την ανακάλυψη της Αμερικής και των νέων εμπορικών οδών. Μεγάλο μέρος της παλιάς πόλης ξανακτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1667. Από το φθινόπωρο του 1991 ωε το Μάιο του 1992 το Ντουμπρόβνικ βομβαρδιζόταν ανηλεώς από το γιουγκοσλαβικό στρατό. Τουλάχιστον τα μισά σπίτια και όλα τα μνημεία βομβαρδίστηκαν. Ο πόλεμος επηρέασε και την οικονομία της πόλης. Μόνο μετά τη συνθήκη του Έρντουντ το 1995, άρχισε η ζωή να επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς της. Η ΟΥΝΕΣΚΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνέστησαν μια ειδική επιτροπή για την ανοικοδόμηση της πόλης και σε εντυπωσιακά μικρό διάστημα οι περισσότερες ζημιές αποκαταστάθηκαν. Το Ντουμπρόβνικ επανέκτησε το παλιό μεγαλείο του και ο τουρισμός ανθεί και πάλι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Ντουμπρόβνικ by night!!!! Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Ντουμπρόβνικ (60 χλμ)

Πρωινό και όλη η μέρα αφιερωμένη στις ομορφιές του Ντουμπρόβνικ. Το Ντουμπρόβνικ ιδρύθηκε με την ονομασία Ραγκούσα ή Ραγκούσιουμ τον 7ο μ.Χ. αιώνα στους Ρωμαίους πρόσφυγες που έφθασαν εκεί. Σύντομα μια αποικία Σλάβων στήθηκε δίπλα στο Ραγκούσιουμ και από τότε το Ντουμπρόβνικ (που πήρε το όνομα του από τη Σερβοκροατική λέξη Ντούμπραβα που σημαίνει μικρό δάσος) αποτελεί τη διαχρονική γέφυρα επικοινωνίας και συνεννόησης των δυο πολιτισμών. Θα επισκεφτούμε το Πρυτανικό Μέγαρο στις αίθουσες του οποίου φιλοξενείτε το μουσείο Ντουμπρόβνικ που παρουσιάζει την ιστορία της πόλης. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ο Καθεδρικός Ναός και το θησαυροφυλάκιο του. Ο ναός κτίστηκε μετά το σεισμό του 1667 από τους Ρωμαίους αρχιτέκτονες Αντρέα Μπουφαλίνι και Πάολο Αντρεότι. Δίπλα από την εκκλησία βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο του Καθεδρικού που φημίζεται για τη συλλογή των 200 λειψανοθηκών του. Εδώ φυλάσσεται το χέρι του Αγίου Βλασσίου του 13ου αιώνα και ένας εσταυρωμένος που περιέχει ένα κομμάτι από ξύλο του Τίμιου Σταυρού. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν το Μοναστήρι των Δομηνικανών, το μέγαρο Σπόνζα, η μεγάλη κρήνη του Ονάφριο κ.α. . Το απόγευμα σας προτείνουμε κρουαζιέρα για να γνωρίσετε τα καταπράσινα νησιά που βρίσκονται κατά μήκος των Δαλματικών Ακτών.. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Ντουμπροβνικ - Νέουμ – Σπλίτ – Τρόγκιρ – Ζαντάρ (276 χλμ.)

Πρωινό και σήμερα αναχωρούμε για το Σπλίτ, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Αδριατικής. Η πόλη βρίσκεται σκαρφαλωμένη σε μια υψηλή χερσόνησο και αγναντεύει τη θάλασσα της Αδριατικής, γεμάτη μεγαλοπρέπεια. Χτισμένη στη θέση της αρχαίας ελληνικής αποικίας του 4ου π.χ. αιώνα, την Ασπόλαθο, είναι η πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός, επέλεξε ως τόπο διαμονής του. Το υπέροχο ανάκτορό του χτισμένο με θέα στο λιμάνι, αποτελεί άνα από τα ομορφότερα μνημεία της πόλης. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, για να ανακαλύψουμε καθεδρικούς ναούς, μοναστήρια, αρχαίους ναούς και μπαρόκ κτίσματα που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, αναδεικνύοντας τη γοητεία του διαφορετικού. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Τρόγκιρ το οποίο θεωρείτε πνευματικό κέντρο της Δαλματίας (και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με αρίστη τουριστική υποδομή), που ενώνεται με τη ξηρά με μια ωραία γέφυρα η οποία επίσης ανήκει στο κατάλογο Εθνικής κληρονομιάς της UNESCO, το καθεδρικό Ναό, το κάστρο του αγίου Μάρκου, τη βόρεια και τη νότια Πύλη. Αναχώρηση για την επαρχία του Ζαντάρ όπου θα πραγματοποιήσουμε μια σύντομη περιήγηση. Η πόλη αυτή ήταν πρωτεύουσα της Δαλματίας και σήμερα είναι το κέντρο της περιοχής. Μια πόλη με πλούσια κληρονομιά παγκόσμιας σημασίας. Ρωμαϊκά ανάκτορα του 1ου αιώνα, καθεδρικοί ναοί του 9ου, 11ου και 13ου αιώνα, τείχη που περικυκλώνουν τη πόλη το 16ο αιώνα, πολλά παλάτια, βίλλες και ιστορικά μνημεία. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα περιηγηθούμε στην όμορφη πόλη. Στην περιοχή του Φόρουμ θα δούμε τον μαγευτικό καθεδρικό ναό της Αγίας Αναστασίας Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση

5η ημέρα: Ζανταρ - Σιμπενίκ - Λίμνες Πλίβιτσε (Εθνικός Δρυμός) – Ζανταρ (240 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε ένα μαγευτικό τοπίο , τις Λίμνες Πλίτβιτσε. Ο Εθνικός Δρυμός των Λιμνών Πλίτβιτσε, στην καρδιά της Κροατίας, ιδρύθηκε το 1949. Πρόκειται για μια έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καλυμμένη με λίμνες και δάση που ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο το 1979. Ο δρυμός είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του. Αφού θαυμάσουμε αυτό το μοναδικό φαινόμενο θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα Ζαντάρ – Σίμπενικ – Ριέκα – Οπάτια – Βενετία (518 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τη Ριέκα. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την Οπατία, η οποία αποκαλείτε «Νίκαια της Αδριατικής». Το τουριστικό θέρετρο πήρε το όνομα του από ένα αβαείο Βενεδικτίνων του 14ου αιώνα, γύρω από το οποίο χτίστηκε ένα χωριό. Στη θέση του μοναστηριού σήμερα υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιακώβου. Άφιξη στην Βενετία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η & 8η ημέρα Βενετία – Ανκόνα – Επιστροφή (376 χλμ.)

Πρωινό και μια μίνι περιήγηση στη Βενετία. Στη συνέχεια αναχώρηση εν πλω για την Ηγουμενίτσα. Επιστρέφουμε στη πόλη μας μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο : 745 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο : 980 €

Τιμή παιδιού έως 12 ετών σε δίκλινο δωμάτιο με τους γονείς : 390 €

Η τιμή περιλαμβάνει:

- Όλες τις μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.

- 1 διανυκτέρευση στα Τίρανα σε κεντρικό ξενοδοχείο

- 2 διανυκτερεύσεις στο Ντουμπροβνικ σε κεντρικό ξενοδοχείο 3*sup

- 2 διανυκτερεύσεις στο Ζαντάρ σε ξενοδοχείο 3*sup

- 1 διανυκτέρευση στο Μέστρε σe ξενοδοχείο 4*

- 1 διανυκτέρευση εν πλω Βενετία – Ηγουμενίτσα σε 4/κλινες καμπίνες

- Πρωινό και βραδινό. καθημερινά στα ξενοδοχεία μας

- Ξεναγό και αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

- Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης

- ΦΠΑ.

Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται:

- Είσοδοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

- Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.