28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οδική Εκδρομή

6 Ημέρες

25 - 30 / 10 / 2022

1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΤΡΑ

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί, μέσω Θεσσαλονίκης – Γρεβενών – Μετσόβου – Ιωαννίνων – Πρέβεζας – Αμφιλοχίας –Ναυπάκτου, περνώντας από την γέφυρα Αντιρίου – Ρίου, και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ φαγητό και ξεκούραση, άφιξη στην ΠΑΤΡΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη της Πάτρας. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωινό και θα επισκεφθούμε την εκκλησία του “ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ” (πολιούχος της πόλης). Αναχώρηση για τον Πύργο Ηλείας και στάση για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων την Αρχαία Ολυμπία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Συνεχίζουμε για την Πύλο, την όμορφη κωμόπολη που είναι χτισμένη στην ακτή του όρμου του Ναυαρίνου. Ελεύθεροι στη γραφική παραλία με φόντο το νησί Σφακτηρία. Επόμενη στάση η Μεθώνη με το καλά διατηρημένο Βενετσιάνικο Κάστρο , χρόνος ελεύθερος στους εκδρομείς για βόλτα. Άφιξη στην Καλαμάτα, την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για να επισκεφτούμε τον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής και την παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΣΠΑΡΤΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τη θρυλική Μάνη, την ξερή γη με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους, η οποία απλώνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο και επάνω. Εδώ βρίσκεται και το μανιάτικο χωριό Δύρος, επίσκεψη στα περίφημα σπήλαια, από τα σπανιότερα στον κόσμο. Στη συνέχεια στάση στο Γύθειο, παραλιακή πόλη με νησιώτικο χρώμα και χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Μετά μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής φθάνουμε στην ομορφότερη βυζαντινή πολιτεία της Ελλάδας, την Μονεμβασιά, η οποία είναι κτισμένη σ΄ έναν πελώριο βράχο, μέσα στην θάλασσα και ενώνεται μονάχα με μία στενή λωρίδα γης με τη στεριά, το μοναδικό πέρασμα, η “μόνη εμβασία”. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα στενά δρομάκια με τα παλιά αρχοντικά και τις όμορφες βυζαντινές εκκλησίες, όπως του Ελκόμνεου Χριστού (13ου αιώνα), την Παναγία την Χρυσαφίτσσα (17ου αιώνα) και στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκονται τα ερείπια του παλιού φρουρίου και η Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην άκρη του γκρεμού. Άφιξη στην Σπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ

Πρωινό και ξεκινάμε για περιήγηση στην ερειπωμένη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά. Συνεχίζουμε για τις Μυκήνες επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο. Τη θρυλική πρωτεύουσα των Ατρείδων με μεγάλη συμβολή στον Ελληνικό πολιτισμό. Μετά επίσκεψη την Αρχαία Επίδαυρο (ναός του Ασκληπιού), όπου θα θαυμάσουμε το Αρχαίο Θέατρο. Αναχώρηση για το όμορφο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ

Πρωινό και περιήγηση στη γραφική πόλη του Ναυπλίου, θα δούμε το ναό του Αγίου Γεωργίου, το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα τον Βράχο του Παλαμηδίου με την πανοραμική θέα, τις Φυλακές του Κολοκοτρώνη, το Μπούρτζι, το Ιστορικό Κέντρο, και την Πλατεία Συντάγματος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

6η ΜΕΡΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Αφού περάσουμε τον Ισθμό της ΚΟΡΙΝΘΟΥ, με τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή μας για καφέ, φαγητό και ξεκούραση, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 385 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 495€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Μεταφορά με κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

· Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*

· Πρωινά μπουφέ στα ξενοδοχεία.

· Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.

· Συνοδό – Αρχηγό του γραφείου μας.

· Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Νυχτερινές διασκεδάσεις. Γεύματα – δείπνα.

· Εισόδους σε Αρχαιολογικούς χώρους, και Μουσεία.

· Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

· Φόροι διαμονής (πληρώνονται στη Reception κάθε ξενοδοχείου)

* Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

** Η προκαταβολή δύναται με μετρητά ή με κατάθεση σε κάποιον από τους εταιρικούς μας λογαριασμούς

*** Η εκδρομή πραγματοποιείται και αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

- Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών.

- Σε περίπτωση περίεργων καιρικών συνθηκών το πρόγραμμα προσαρμόζεται αναλόγως.

*** Με κάρτα πραγματοποιείτε μόνο εξόφληση.