ΙΜΒΡΟΣ

ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Οδική Εκδρομή

2 Ημέρες

21– 22 / 5 / 2022

1η μέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΜΠΑΤΕΠΕ - ΙΜΒΡΟΣ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και σύντομη στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσάνη, και από το Καμπάτεπε θα περάσουμε με το ferryboat στην Ίμβρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του νησιού, στην Παναγία (Gokceada = το νησί του μικρού ουρανού). Η Παναγία έχει χάσει εξ ολοκλήρου την ελληνικότητά της από τους έποικους και τους υπαλλήλους του τουρκικού κράτους και στρατού. Η κάποτε Ελληνική πρωτεύουσα των περίπου 6000 Ελλήνων κατοίκων, απέμεινε με κάπου 30 από αυτούς.

Μετά θα ξεκινήσουμε την περιήγηση για να γνωρίσουμε από κοντά το νησί. Πρώτα θα επισκεφτούμε το χωριό Άγιοι Θεόδωροι (Zeytinli koyu = Ελαιοχώρι), χωριό του νυν Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αλλά και του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου & Νοτίου Αμερικής, Ιακώβου. Το χωριό είναι πολύ καλά διατηρημένο, του οποίου οι μόνιμοι Έλληνες κάτοικοι κάποτε ήταν περίπου στους 1000. Επόμενος προορισμός το χωριό Αγρίδια (Tepekoy = λοφοχώρι, με περίπου 30 Έλληνες), χωριό κτισμένο ψηλά σε βουνοπλαγιά. Πολλά από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια σήμερα έχουν επισκευαστεί από τους Έλληνες ιδιοκτήτες τους που ζουν εκτός Ίμβρου. Θα περιδιαβούμε τα όμορφα δρομάκια, κάνοντας μια μικρή στάση στον Ι. Ν. του Ευαγγελισμού.Έπειτα θα επισκεφτούμε τον μεγαλύτερο, αλλά και πιο ερειπωμένο οικισμό, νοτιοδυτικά στο βάθος του νησιού, το Σχοινούδι (Derekoy = Ποταμοχώρι ή Λαγγαδοχώρι, με περίπου 45 Έλληνες). Το Σχοινούδι κάποτε αριθμούσε 3500 κόσμο και γι΄ αυτό, εκτός από τον πληθυσμό, κρατούσε τα ηνία και στην οικονομία του νησιού. To βράδυ θα συνεχίσουμε στο χωριό Γλυκύ (Bademli = Αμυγδαλεώνας). Ξεκινάμε την περιήγησή μας από το Ι.Ν. της Κοιμήσεως, στο προαύλιο του οποίου λειτουργούσε κάποτε και το Δημοτικό σχολείο, το οποίο σήμερα, διαχωρισμένο από τον Ναό. Επίσκεψη στο Κάστρο (Kale Koyu) που κάποτε ήταν το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα ΙΜΒΡΟΣ – ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για να πάρουμε το καράβι από ΙΜΒΡΟ για ΚΑΜΠΑΤΕΠΕκαι στην συνέχεια για ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ από ΜΑΔΥΤΟ. Συνεχίζουμε για το νομό του ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ. Το μεγαλύτερο μέρος του νομού βρίσκεται στην περιοχή του Μαρμαρά στην Τουρκία και εκτείνεται και στην Ευρώπη και στην Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Θράκης μετά την Κωνσταντινούπολη. Το Baba Burnu ( το πιο ανατολικό κομμάτι της Ανατολίας) και το Inciburnu (το πιο ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας στο Gokceada) ενώνεται στο Τσανάκαλε.Θα διασχίσουμε κατά μήκος τον Ελλήσποντο ή Δαρδανέλλια για να φτάσουμε στο Τσανάκκαλε. Το όνομα Τσανάκκαλε προέρχεται από την παραδοσιακή τέχνη της κανάτας ( canak) και της κατσαρόλας (comlek) της περιοχής. Από το canak, την τέχνη των πήλινων και το Kale-I Sultaniye, τα δύο σύμβολα της πόλης, προήλθε το όνομά της. Το Τσανάκκαλε έχει πολιτιστικούς θησαυρούς και κτήρια. Είναι διάσημο για το τυρί Ezine, το επιδόρπιο semolina με φρέσκο τυρί και ντομάτες. Τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος είναι το κάστρο Cimenlik (το οποίο βρίσκεται στο πιο στενο σημείο των Δαρδανελλίων), το ναυτικό μουσείο και το αντίγραφο του Nusret Minelayer. Η αγορά των καθρεφτών (Aynali Carsi), και ο πύργος του ρολογιού βρίσκονται στην παλιά πόλη. Στην προκυμαία της πόλης μπορείτε να δείτε το Δούρειο Ίππο (ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Τροία»), τη μακέτα του οικισμού της Τροίας και ένα ηλιακό ρολόι. Χρόνος ελεύθερος για αγορά και ψώνια στο μεγαλύτερο εμπορικό πολυκατάστημα της περιοχής. Συγκέντρωση το απόγευμα και επιστροφή μέσω της νέας γέφυρας της Καλλίπολης. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 75 €

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 100€

Περιλαμβάνει:

· Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο

· Τα εισιτήρια του καραβιού

(ΚΑΜΠΑΤΕΠΕ-ΙΜΒΡΟΣ και επιστροφή , ΜΑΔΥΤΟΣ-ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ και επιστροφή)

· Μία διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό στην Ίμβρο

· Αρχηγό – συνοδό του γραφείου και ταξιδιωτική ασφάλιση

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης

· ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνει:

· Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο πρόγραμμα

* Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

*** Με κάρτα πραγματοποιείτε μόνο εξόφληση.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

· Σε περίπτωση περίεργων καιρικών συνθηκών το πρόγραμμα προσαρμόζεται αναλόγως.