ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2022

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΜΕΤΣΟΒΟ - ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

3 Ημέρες Οδική Εκδρομή

4 - 6 / 12 / 2022

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 140 € κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

+60 € κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο του γραφείου μας.

· 3 Διανυκτερεύσεις με πρωινό ξενοδοχείο 3* στ α Ιωάννινα.

· Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

· Επίσημο τοπικό ξεναγό.

· Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας

· Ασφάλεια ταξιδιωτικής ευθύνης

· Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

· Φόρος διαμονής που πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο.

*** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

1ΗΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τη πόλη μας και μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ’ οδόν, συνεχίζουμε το δρόμο μας για το γραφικό Μέτσοβο. Μία ορεινή κωμόπολη με την υπέροχη αρχιτεκτονική και την παράδοση του. Βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου. Ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και παραδοσιακά ψώνια. Κατόπιν παίρνουμε το δρόμο προς το τελικό προορισμό τα όμορφα Ιωάννινα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2Η μέρα: ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα περίφημα Ζαγοροχώρια, τα Βυζαντινά Μοναστήρια, τις Δρακολίμνες, τα φαράγγια, τα γεφύρια, ένα πολύμορφο φυσικό τοπίο ιδανικό για τη δημιουργία αρμονικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Στο χωριό Κήποι θα επισκεφθούμε το πολύτοξο γεφύρι του χωριού και το Λαογραφικό Μουσείο ΑΓΑΠΙΟΥ ΤΟΛΗ, ενός εξαιρετικού συλλέκτη που κρατάει ζωντανή την κληρονομιά από το ξακουστό Ζαγόρι μιας αλλοτινής εποχής. Μονοδένδρι ένα από τα πλέον όμορφα χωριά με παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια και καλντερίμια. Η πεζοπορία μέχρι το φαράγγι του ΒΙΚΟΥ στο Μοναστήρι της Αγ.Παρασκευής θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις υπέροχες πίτες, τα λουκάνικα και τη φασολάδα. Δρακολιμνη, Κήποι, Καπέσοβο χωριά με πλούσια πολιτιστική παράδοση στην λαϊκή τέχνη των παλιών μαστόρων, αγιογράφων, ξυλογλυπτών μας βοηθούν να γνωρίσουμε την πλούσια παράδοση τους. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3ΗΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή την όμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου. Θα περπατήσουμε στα δρομάκια του Κάστρου των Ιωαννίνων, χτισμένο σε μια μικρή χερσόνησο που προβάλει στη λίμνη Παμβώτιδα, στην κορυφή δεσπόζει το τζαμί του Ασλάν πασά. Κατόπιν επίσκεψη στη Λίμνη και στο σπίτι του Αλή Πασά στο φημισμένο νησάκι Συνεχίζουμε με τη περιήγηση μας μέσα στη πόλη. Στη συνέχεια αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.