1ΗΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τη πόλη μας και μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ’ οδόν,συνεχίζουμε το δρόμο μας για το γραφικό Μέτσοβο. Μία ορεινή κωμόπολη με την υπέροχη αρχιτεκτονική και την παράδοση του. Βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου. Ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών. Προαιρετική επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα. Επιπλέον, στη Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, ένα μουσείο νεοελληνικής τέχνης. Η μόνιμη έκθεση του μουσείου παρουσιάζει 250 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα. Επιπλέον, προαιρετική επίσκεψη στο ‘’Αρχοντικό Τοσίτσα’’ Λαογραφικό Μουσείο. Ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 19ου αιώνα, επιπλωμένο με αντικείμενα της εποχής, υφαντά, ξυλόγλυπτα, τοπικές ενδυμασίες, χάλκινα σκεύη, είδη ασημουργίας, κοσμήματα, όπλα, σπαθιά και μια αξιόλογη συλλογή βυζαντινών εικόνων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και παραδοσιακά ψώνια. Κατόπιν παίρνουμε το δρόμο προς το τελικό προορισμό τα όμορφα Ιωάννινα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2 Η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΔΩΔΩΝΗ - CITY TOUR

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή την όμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου. Επίσκεψη για ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνη ένας φημισμένος αρχαιολογικός χώρος στη στενή κοιλάδα που εκτείνεται ανατολικά του ορεινού όγκου του Τόμαρου (Ολύτσικα), σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων νότια – νοτιοδυτικά από την πόλη των Ιωαννίνων, το ιερό της Δωδώνης υπήρξε το θρησκευτικό κέντρο της βορειοδυτικής Ελλάδας, όπου λατρευόταν ο Δίας, ο υπέρτατος θεός των αρχαίων Ελλήνων.Συνεχίζουμε με τη περιήγηση μας μέσα στη πόλη. Θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Ιωαννίνων, ένα από τα πλέον σημαντικά στη χώρα μας με εντυπωσιακούς σταλακτίτες, σταλαγμίτες και μικρές λίμνες. Θα περπατήσουμε στα δρομάκια του Κάστρου των Ιωαννίνων, χτισμένο σε μια μικρή χερσόνησο που προβάλει στη λίμνη Παμβώτιδα, στην κορυφή δεσπόζει το τζαμί του Ασλάν πασά. Κατόπιν επίσκεψη στη Λίμνη και στο σπίτι του Αλή Πασά στο φημισμένο νησάκι. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η μέρα: ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα περίφημα Ζαγοροχώρια, τα Βυζαντινά Μοναστήρια, τις Δρακολίμνες, τα φαράγγια, τα γεφύρια, ένα πολύμορφο φυσικό τοπίο ιδανικό για τη δημιουργία αρμονικής σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Στο χωριό Κήποι θα επισκεφθούμε το πολύτοξο γεφύρι του χωριού και το Λαογραφικό Μουσείο ΑΓΑΠΙΟΥ ΤΟΛΗ, ενός εξαιρετικού συλλέκτη που κρατάει ζωντανή την κληρονομιά από το ξακουστό Ζαγόρι μιας αλλοτινής εποχής. Μονοδένδρι ένα από τα πλέον όμορφα χωριά με παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια και καλντερίμια. Η πεζοπορία μέχρι το φαράγγι του ΒΙΚΟΥ στο Μοναστήρι της Αγ.Παρασκευής θα είναι μια μοναδική εμπειρία. Μη παραλείψετε να δοκιμάσετε τις υπέροχες πίτες, τα λουκάνικα και τη φασολάδα. Δρακολιμνη, Κήποι, Καπέσοβο χωριά με πλούσια πολιτιστική παράδοση στην λαϊκή τέχνη των παλιών μαστόρων, αγιογράφων, ξυλογλυπτών μας βοηθούν να γνωρίσουμε την πλούσια παράδοση τους. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4ΗΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Κατόπιν επίσκεψη στο Μουσείο του Π. Βρέλη Κέρινων Ομοιωμάτων, όπου ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης αναπαριστάνει με θαυμάσιο τρόπο την πορεία της νεότερης Ελλάδας. Στη συνέχεια αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 210 € κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

+100 € κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο του γραφείου μας.

· 3 Διανυκτερεύσεις με πρωινό ξενοδοχείο 3* στα Ιωάννινα.

· Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

· Επίσημο τοπικό ξεναγό.

· Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας

· Ασφάλεια ταξιδιωτικής ευθύνης

- Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

· Φόρος διαμονής που πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο.

*** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις