ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Οδική Εκδρομή

4 Ημέρες

28-31/10/2021

3ηΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Πριγκηπόννησα. Πρώτη στάση στο νησί της Χάλκης με τη Θεολογική Σχολή. Επόμενη επίσκεψη στο νησί της Πρίγκηπου το μεγαλύτερο από την ομώνυμη εξ αυτού συστάδα των εννιά Πριγκηποννήσων της Προποντίδας Χρόνος ελεύθερος και για φαγητό και ξεκούραση. Στη συνέχεια συγκέντρωση και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί. Χρόνος ελεύθερος για την φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αντίκες, είδη δώρων κ.α είναι στη διάθεση σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 185 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

260 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουνε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών για τυχόν αγορές και έλεγχος στο Τούρκικο τελωνείο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Ενδιάμεση στάση 20 λεπτά για ξεκούραση και καφέ στη Ραιδεστό. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στο Άγιασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Μονή των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. "Ο ναός των Βλαχερνών υπήρξε το πιο γνωστό και το πιο φημισμένο ιερό της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη, με διαρκή ακτινοβολία σ' ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγόριου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό Θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζικου. Τέλος, προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Συνεχίζουμε ακτοπλοϊκώς κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας από τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου ( Μέγα Ρεύμα, Μπεμπέκ, Στενή, Νιχώρι, Μπουγιούκ Ντερέ μέχρι και τα Θεραπειά). Τέλος, συγκέντρωση και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος να περιηγηθείτε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα όμορφα γραφικά στενά. Διανυκτέρευση.

2ηΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και επίσκεψη στα εντυπωσιακά ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ, νεότερη κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε στύλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή με εξαιρετική πολυτέλεια. Στη συνέχεια, αναχώρηση και ξενάγηση στη περίφημη Αγία Σοφία. Ακόμη στη περιήγηση μας θα δούμε από έξω το Μπλε Τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομομε τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ξεκούραση. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική βόλτα. Διανυκτέρευση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Διαμονή σε ξενοδοχείοo 4* ( 3 διανυκτερεύσεις) με πρωινό
 • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
 • Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό για 3 ημέρες
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ΦΠΑ
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  · Εισόδους μουσείων

  · Εισιτήρια για τη κρουαζιέρα Βοσπόρου

  · Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα

  · Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

  *** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.