ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΕΛΑΤΗ

Οδική Εκδρομή

3 Ημέρες

24-26/09/2021

3ηΜΕΡΑ : ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΕΛΑΤΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τα χωριά του Κόζιακα, που ξεκινούν από την Πύλη, με την περίφημη λίθινη γέφυρα του Βησσαρίωνα (1514 μ.Χ.). Μέσα από μια διαδρομή γεμάτη έλατα φθάνουμε στην Ελάτη (υψόμετρο 860 μ.). Ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με το χωριό και το χιονοδρομικό κέντρο αντίστοιχα. Γεύμα ατομικά. Τέλος παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για τη πόλη μας. Άφιξη αργά το βράδυ

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 120 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 170 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.

· Δύο διανυκτερεύσεις στη Καλαμπάκα σε κεντρικό ξενοδοχείο 3*.

· Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο.

· Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.

· Έμπειρο συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας.

· Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Επιπλέον γεύματα, ποτά και διασκεδάσεις.

· Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

· Φόρος διαμονής που πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο.

*** Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

** Η κράτηση ισχύει με προκαταβολή.

1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Αναχώρηση το πρωί με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη στη πόλη των Τρικάλων. Θα επισκεφτούμε τη τοξωτή γέφυρα του Ληθαίου ποταμού, τη συνοικία του Βαρούσι, τα Μανάβικα και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Αναχώρηση για την Καλαμπάκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ –ΜΕΤΕΩΡΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Πρωινό και σήμερα ξεκινάμε Πρωινό και αναχώρηση για τα εντυπωσιακά Μετέωρα. Πρώτος μας θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Ο βράχος της μονής του Αγίου Στεφάνου κατοικήθηκε από μοναχούς στα τέλη του 12ου αι. Η μονή βρίσκεται στο νότιο άκρο της συστάδας των Μετεώρων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα και από το 1961 εγκαταβιεί γυναικεία αδελφότητα που διακρίνεται για την αξιόλογη κοινωνική της δράση. Θα απολαύσουμε από ψηλά όλη τη μεγαλοπρέπεια και μαγεία του ανεπανάληπτου Μετεωρίτικου τοπίου. Συνεχίζουμε για το Μεγάλο Μετέωρο – Μεταμόρφωση του Σωτήρος το οποίο ιδρύθηκε λίγο πριν τα μέσα του 14ου αιώνα από τον Όσιο Αθανάσιο των Μετεωρίτη. Προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους της Μονής. Συνεχίζουμε για τη Λίμνη Πλαστήρα και το Φράγμα της, μια εκπληκτική ιδέα του Νικόλαου Πλαστήρα όπου ζωογονήθηκε όλη η ευρύτερη περιοχή με την δημιουργία της. Ξεκινάμε τον γύρο της λίμνης περνώντας από τα Καλύβια Πεζούλης και Νεοχώρι, στάση για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό αποκριάτικο γλέντι. Διανυκτέρευση.