1η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Καρυσχάδες - Καρπενήσι

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί με προορισμό το Καρπενήσι. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν φθάνουμε στο χωριό Καρυσχάδες, ένα πανέμορφο χωρίο που πραγματικά δεν έχει αγγίξει ο χρόνος. Το τοπίο είναι μοναδικό. Μεγαλοπρεπή βουνά, γάργαρα νερά, έλατα και πλατάνια, ταβέρνες με τοπικές λιχουδιές. Στο χωριό συνήλθε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ύστερα από πανελλήνιες μυστικές εκλογές, το Εθνικό Συμβούλιο. Στις εκλογές έλαβαν μέρος περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες και εκλέχθηκαν 250 εθνοσύμβουλοι. Στην πλατεία θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου του 1865 και το ιστορικό δημοτικό σχολείο του 1901, όπου στεγάζεται το ενδιαφέρον Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Εδώ θα γευματίσουμε το μεσημεριανό μας ατομικά όπς επιθυμεί ο καθένας. Συνεχίζουμε για το Καρπενήσι την «Ελβετία» της Ελλάδας. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωρίμια με τη πόλη. Ελεύθερο βράδυ & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μικρό Χωρίο - Μονή Προυσού -Ποταμιά

Καλό πρωινό και πρώτη μας στάση στο ιστορικό στολίδι της Ευρυτανίας , το πανέμορφο Μικρο χωρίο που έχει όμως μεγάλη ιστορία Είναι χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 950 μέτρων στις πλαγιές του όρους Χελιδώνα Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ έπλυναν το νεκρό σώμα του Μάρκου Μπότσαρη μετά τη μάχη στο Κεφαλόβρυσο. Στην περίοδο της Κατοχής λειτούργησε εκεί το πρώτο τυπογραφείο της Αντίστασης. Επόμενη μας το «μοναστήρι που κρέμεται από τα βράχια» η περίφημη μονή Προυσού γνωστή για τη θαυματουργή εικόνα, έργο του ευαγγελιστή Λουκά, η οποία φυγαδεύτηκε από έναν νεαρό άντρα το 829 µ.Χ. από την Προύσα της Μικράς Ασίας. Σύμφωνα µε την παράδοση, η εικόνα εξαφανίστηκε κάπου στη Θράκη και βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, όπου και φανερώθηκε σε ένα βοσκό στις 23 Αυγούστου, ημέρα που γιορτάζει. Η ώρα όμως πέρασε και στην επόμενη μας στάση στο χωρίο Ποταμιά εκτός από τις εξαιρετικές πίτες θα δοκιμάσουμε τις υπόλοιπες τοπικές σπεσιαλιτέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο βράδυ & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λίμνη Κρεμαστών - Παναγία Τατάρνα και επισκέψη στο πάρκο Saloon Park

Γερό πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα η εκπληκτικής ομορφιάς Λίμνη Κρεμαστών και στην συνέχεια το Μοναστήρι της Παναγίας της Τατάρνας. Μέσα από μια εξαιρετική διαδρομή θα καταλήξουμε στην μεγαλύτερη αλλά και ομορφότερη τεχνιτή λίμνη της χώρας μας . Θα θαυμάσουμε την ομορφιά και την γαλήνη του τοπίου και μας κυριεύει κατάνυξη στην επίσκεψη μας στο ιστορικό μοναστήρι . Στην επιστροφή μας θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας & Περιπέτειας Saloon, που βρίσκεται λίγο έξω (4 χλμ) από το Καρπενήσι. Ένα ξύλινο καταφύγιο μέσα στο SALOON PARK, που συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης και την παράδοση του αμερικανικού νότου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Καρπενήσι. Ελεύθερο βράδυ & διανυκτέρευση.

4η μέρα: Καρπενήσι – Υπάτη – Μονή Αγάθωνα – Γοργοποπόταμος - Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση για Υπάτη και Μονή Αγάθωνα. Συνεχίζουμε για την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου που βρίσκεται πάνω απ' το χωριό του Γοργοποτάμου και ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης. Πάνω της περνά ακόμη και σήμερα ο κύριος Σιδηροδρομικός άξονας Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Στις 25 Νοεμβρίου του 1942, αντιστασιακές οργανώσεις μαζί με Άγγλους Σαμποτέρ, ύστερα από απόφαση του συμμαχικού στρατηγείου της Μέσης Ανατολής, ανατίναξαν την γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στην διέλευση των Γερμανών που πίεζαν τους συμμάχους στην Αφρική, γράφοντας έτσι μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. Γεύμα εξ ιδίων στο καθοδόν. Παίρνουμε τα δρόμο της επιστροφής με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην Αλεξανδρούπολη.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 240 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 340 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Μεταφορά με υπερσύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας

· Δωρεάν Wi-fi σε όλα μας τα οχήματα

· Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο στο Καρπενήσι

· Πρωινό στο ξενοδοχείο

· Τις περιηγήσεις του προγράμματος

· Έμπειρο συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης

· Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

· Νυχτερινές διασκεδάσεις.

· Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

· Φιλοδωρήματα

· Είσοδοι σε μουσεία

· Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

*** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του Covid-19 την περίοδο της εκδρομής.

** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

* Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή