ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2022

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Οδική Εκδρομή

3 Ημέρες

4 - 6 / 12 / 2022

1η ΜΕΡΑ: Αλεξανδρούπολη – Νυμφαίο – Κλεισούρα - Καστοριά

Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ’ οδόν. Πρώτη μας επίσκεψη το Νυμφαίο, ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός όπου θα είμαστε ελεύθεροι για γεύμα και καφέ πλαγιές του όρους Βίτσι. Στη συνέχεια επίσκεψη στη η Κλεισούρα, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας όπου έζησε η Οσία Σοφία. Αναχωρούμε για τη Καστοριά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια αναχώρηση για μία πρώτη γνωριμία της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: Καστοριά – Λίμνες Πρεσπών

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό τις Λίμνες των Πρεσπών, όπου θα θαυμάσουμε το μαγευτικό τοπίο και τα φιλόξενα χωριά Αγ. Γερμανός και περιήγηση στο κέντρο της περιβαλλοντολογικής ενημέρωσης για της Πρέσπες οι οποίες έχουν κηρυχθεί ως Εθνικός Δρυμός. Αμέσως μετά επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου με τις βυζαντινές εκκλησίες. Μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα στο χωριό Ψαράδες και αμέσως μετά αναχώρηση για την Καστοριά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και ξεκούραση. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3ηΜΕΡΑ: Καστοριά – Αλεξανδρούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη περιήγηση μας με μια βόλτα στο Ντολτσό την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής καθώς επίσης και τη λίμνη της Καστοριάς που απλώνεται γύρω από την πόλη, μια από τις ομορφότερες λίμνες της χώρας μας, η οποία υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν από 10.000.000 περίπου χρόνια και έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου κάλλους από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον, θα επισκεφτούμε τη Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας ή Μεσονησιώτισσας, που είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου, τοποθετημένη σε μια όμορφη τοποθεσία με αιωνόβια πλατάνια, στην όχθη της λίμνης της Καστοριάς, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την πόλη και απέναντι από το χωριό Μαύροβο (Μαυροχώρι). Επιβίβαση στο πούλμαν και με τις κατάλληλες στάσεις για καφέ και ξεκούραση άφιξη στην Αλεξ/πολη το βράδυ.

Κόστος συμμετοχής κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 160 €

Κόστος συμμετοχής κατ’άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 220 €

Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με υπερσύγχρονο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας
 • 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 5* στο στη Καστοριά Limneon Resort & Spa
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο.
 • Τις περιηγήσεις του προγράμματος.
 • Συνοδός του γραφείου.
 • Φ.Π.Α.
 • Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

  · Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

  · Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό & Εισόδους σε μουσεία κτλ.

  *** Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

  *** Η κράτηση σας ισχύει μόνο με προκαταβολή