ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2022 -2023

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΝΥΜΦΑΙΟ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

4 Ημέρες Οδική Εκδρομή

30/12/2022 – 2/1/2023

3Η ΜΕΡΑ : Καστοριά – Λίμνες Πρέσπες

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό τις Λίμνες των Πρεσπών, όπου θα θαυμάσουμε το μαγευτικό τοπίο και τα φιλόξενα χωριά Αγ. Γερμανός και ξενάγηση στο κέντρο της περιβαλλοντολογικής ενημέρωσης για της Πρέσπες οι οποίες έχουν κηρυχθεί ως Εθνικός Δρυμός. Αμέσως μετά επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου με τις βυζαντινές εκκλησίες. Μεσημεριανό φαγητό σε ταβέρνα στο χωριό Ψαράδες και αμέσως μετά αναχώρηση για την Καστοριά. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: Καστοριά – Αλεξανδρούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο πούλμαν και με τις κατάλληλες στάσεις για καφέ και ξεκούραση άφιξη στην Αλεξ/πολη το βράδυ.

Κόστος συμμετοχής κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 220 €

Κόστος συμμετοχής κατ’άτομο σε μόνοκλινο δωμάτιο: 295 €

Περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά με υπερσύγχρονο πολυτελή λεωφορείο της εταιρίας μας.
 • 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο κεντρικότατο ξενοδοχείο στη Καστοριά.
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο.
 • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός εκδρομής του γραφείου.
 • Φ.Π.Α.
 • Δεν περιλαμβάνει:

  · Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

  · Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό & εισόδους σε μουσεία κτλ.

  · Φόρο διαμονής

  · Εορταστικό γκαλά

  *** Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

  *** Η κράτηση σας ισχύει μόνο με προκαταβολή

  1Η ΜΕΡΑ: Αλεξανδρούπολη – Νυμφαίο – Κλεισούρα - Καστοριά

  Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ’ οδόν. Πρώτη μας επίσκεψη το Νυμφαίο, ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός όπου θα είμαστε ελεύθεροι για γεύμα και καφέ πλαγιές του όρους Βίτσι. Στη συνέχεια επίσκεψη στη η Κλεισούρα, στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας όπου έζησε η Οσία Σοφία. Αναχωρούμε για τη Καστοριά και κατόπιν μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Καστοριά. Διανυκτέρευση.

  2Η ΜΕΡΑ: Καστοριά – Περιήγηση πόλεως

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη περιήγηση μας με μια βόλτα στο Ντολτσό την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής καθώς επίσης και τη λίμνη της Καστοριάς που απλώνεται γύρω από την πόλη, μια από τις ομορφότερες λίμνες της χώρας μας, η οποία υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν από 10.000.000 περίπου χρόνια και έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου κάλλους από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον, θα επισκεφτούμε τη Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας ή Μεσονησιώτισσας, που είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου, τοποθετημένη σε μια όμορφη τοποθεσία με αιωνόβια πλατάνια, στην όχθη της λίμνης της Καστοριάς, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την πόλη και απέναντι από το χωριό Μαύροβο (Μαυροχώρι). Συνεχίζουμε για το Δισπηλιό, 7 χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. (έξοδα ατομικά). Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου, ως κυνηγού για την αναζήτηση τροφής, με εξοπλισμό του ένα μυτερό ακόντιο, ένα ξύλινο τσεκούρι και μια δερμάτινη σφεντόνα με πήλινα βλήματα. Ξεκούραση. Προαιρετική διασκέδαση για πρωτοχρονιάτικο εορταστικό δείπνο. Διανυκτέρευση.