ΣΕΡΡΕΣ

ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ - ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ – ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ

ΠΟΡΟΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

3 Ημέρες Οδική Εκδρομή

27 - 29 / 5 / 2022

3Η ΜΕΡΑ: ΣΕΡΡΕΣ – ΠΟΡΟΙΑ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Πορόια. Ένα γραφικό οικισμό με τη πανέμορφη πλατεία και τη εκκλησία στο κέντρο του χωριού. Περνώντας λοιπόν από τα Κάτω Ποροία, φθάνουμε στο χωριό, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους Μπέλλες, αγναντεύοντας την κοιλάδα και τη λίμνη Κερκίνη. Ο οικισμός αυτός διατηρεί τα χαρακτηριστικά της Μακεδονίτικης Αρχιτεκτονικής που έφεραν οι βλαχόφωνοι Έλληνες από την Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία μαζί με τα ήθη και έθιμά τους, τα οποία «παντρεύτηκαν» άψογα αργότερα με την εγκατάσταση μικρασιατών προσφύγων στα 1922. Χρόνος ελεύθερος για ένα καφέ. Αναχωρούμε για την Λίμνη Κερκίνη. Θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε μία βαρκάδα μέσα στη λίμνη όπου μπορούμε να χαρούμε τη λίμνη με ειδικά τριθέσια αβύθιστα κανό ή βάρκα. Ανάλογα με την εποχή ακολουθούμε και την αντίστοιχη διαδρομή, την Άνοιξη ανάμεσα σε δένδρα στο παρυδάτιο δάσος σε απόσταση ασφαλείας από τις φωλιές, το Φθινόπωρο και το Χειμώνα δίπλα στους καλαμιώνες και στα νούφαρα. Διάρκεια προγράμματος δύο ώρες περίπου. Γεύμα σε ταβέρνα στην Λίμνη Κερκίνη, το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη μας με στάση για ξεκούραση. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κατ’ άτομο σε δίκλινο 115 €

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κατ’ άτομο σε μονόκλινο 155 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορές – Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με υπερσύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας

• 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στις Σέρρες

• Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.

• Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος.

• Έμπειρο συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας.

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

• Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Επιπλέον γεύματα, ποτά και διασκεδάσεις.

• Φόρος διαμονής που πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο.

• Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

*** Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ - ΣΕΡΡΕΣ

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Ενδιάμεση στάση για ξεκούραση καθοδόν. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι η Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίας Παρασκευής Ροδολίβους Σερρών. Ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της πατρίδας μας, η Ιερά Γυναικεία Μονή Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται σε μια γραφική τοποθεσία στα νότια του Νομού Σερρών. Το γραφικό και ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στις βόρειες υπώρειες του Παγγαίου. Συνεχίζουμε για το Σπήλαιο Αλιστράτης, το οποίο είναι επισκέψιμο σπήλαιο της Κεντρικής Μακεδονίας και απέχει 6 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό. Έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα, από τα οποία το 1 χιλιόμετρο είναι επισκέψιμο. Ο διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα. Κατόπιν παίρνουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας το οποίο είναι στις Σέρρες. Τακτοποίση στα δωμάτια μας. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΣΕΡΡΕΣ - ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ – ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφτούμε παράλληλα με τον Ποταμό Στρυμόνα ,το Οχυρό του Ρούπελ. Θα ξεναγηθούμε στο οχυρό, το οποίο είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα. Το Ρούπελ, κατασκευασμένο στις δυτικές αντηρίδες του όρους Τσιγγέλι στον ποταμό Στρυμόνα, μαζί με το οχυρό Παλιουριώνες εξασφάλιζαν τη στενωπό Ρούπελ. Στη συνέχεια φθάνουμε στο χωριό Άγκιστρο το οποίο βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα απ' τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στα ιαματικά λουτρά Αγκίστρου και είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε μια μοναδικά εμπειρία απολαμβάνοντας τα ιαματικά αυτά νερά.

Στο Άγκιστρο πηγάζουν τα ιαματικά νερά του χωριού με το Bυζαντινό λουτρό που χρονολογείται από το 1100 μ.X. και τα καινούργια λουτρά που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Kαθέναν από τους λουτήρες μπορεί να τον νοικιάσει κανείς για μισή ώρα με την παρέα του και μόνο για λίγες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς για μία εμπειρία που μένει αξέχαστη. Eπίσης τα νερά ενδείκνυνται για τη θεραπεία αρθροπάθειας, δερματοπάθειας, ισχυαλγίας, οσφυαλγίας, δερματικών παθήσεων, μετατραυματικών φλεγμονών, χολολιθίασης κλπ. Το μεσημέρι φαγητό σε μία από της ταβέρνες της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Σέρρες. Ξεκούραση. Διανυκτέρευση.