28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

5 ημέρες Οδική Εκδρομή

26 - 30 / 10 / 2022

1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί και φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος στο ελληνικό τελωνείο και ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών για τυχόν αγορές και τέλος έλεγχος στο Τούρκικο τελωνείο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Ενδιάμεση στάση λίγων λεπτών για ξεκούραση και καφέ στη Ραιδεστό. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στο Άγιασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία. Επίσκεψη στη Μονή των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. "Ο ναός των Βλαχερνών υπήρξε το πιο γνωστό και το πιο φημισμένο ιερό της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη, με διαρκή ακτινοβολία σ' ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Έπειτα, χρόνος ελεύθερος για την φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αντίκες, είδη δώρων κ.α είναι στη διάθεση σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Τέλος, συγκέντρωση και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος να περιηγηθείτε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα όμορφα γραφικά στενά. Διανυκτέρευση.

2ηΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Πόλης, στη περίφημη Αγία Σοφία. Θα δούμε επιπλέον και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού, με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε Τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνουκαι τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Τέλος, επίσκεψη στο εντυπωσιακό ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ, νεότερη κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε στύλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή με εξαιρετική πολυτέλεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή εξόρμηση στο Ortakoy ( = Μεσαχώρι ) συνοικία της Κωνσταντινούπολης, επί της ευρωπαϊκής όχθης του κάτω Βοσπόρου, στα όρια της περιοχής Μπεσίκτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – KADIKOY(=ΧΑΛΚΙΔΟΝΑ) – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ – ΧΑΛΚΗ - ΠΡΙΓΚΗΠΟ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Πριγκιπόνησια διασχίζοντας τη πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Πρώτη στάση μας το Kadikoy(=Χαλκηδόνα) και επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίας Ευφημίας. Προαιρετική εκδρομή στα Πριγκηπόνησα. Ξεκινούμε από το όμορφο νησί της Χάλκης με την επίσκεψη μας στη Θεολογική Σχολή και στη συνέχεια στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδας. Αναχώρηση μετά για τη Πρίγκηπο το μεγαλύτερο νησί της συστάδας των Πριγκιποννήσων και χρόνο ελεύθερο για το γύρο του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες με τα άλογα. Γεύμα εξ’ ιδίων στις παραλιακές ταβέρνες του νησιού. Κατά την επιστροφή μας το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τα υπόλοιπα δύο νησιά Αντιγόνηκαι Πρώτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για τη προαιρετική μας βαρκάδα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα, για να επιστρέψουμε πλέοντας παράλληλα της ασιατικής ακτής στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Θα συνεχίσουμε οδικώς κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας μέσα από τα χωριά του Βοσπόρου (Μ. Ρεύμα, Μπέμπεκ, Στενή, Νιχώρι, μέχρι και τα Θεραπειά). Καθ’ οδόν θα θαυμάσουμε το παρελθόν αλλά και το παρόν του Βοσπόρου, με τα αρχοντικά και τις σύγχρονες υπερπολυτελείς κατοικίες, καταλήγοντας στο Λεβέντ (το Μανχάταν της Κωνσταντινούπολης) με τους ουρανοξύστες και τα υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα. Επίσκεψη στον δεύτερο ψηλότερο ουρανοξύστη της Τουρκίας τον Sapphire, όπου πληρώνουμε εισιτήριο για να μεταφερθούμε σε ένα 1’λεπτό κυριολεκτικά στην ταράτσα του με την εκπληκτική θέα σε όλη την Πόλη μέχρι τον Εύξεινο Πόντο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετικό σε χαμάμ της Πόλης. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – FORUM TURKAZOO

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγγελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγόριου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό Θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζικου.. Στη συνέχεια επίσκεψη ένα από τα πιο γνωστά καφέ της Πόλης το Pierre Loti. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το εμπορικό κέντρο Forum Turkazooμε το ενυδρείο όπου εκτίθενται πάνω από 10000 διαφορετικά θαλασσινών ειδών & ψαριών. Χρόνος ελεύθερος. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 355 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Διαμονή σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4* (4 διανυκτερεύσεις) με πρωινό στη Κωνσταντινούπολη.
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
 • Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ΦΠΑ
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

  · Εισόδους μουσείων

  · Εισιτήρια για τη κρουαζιέρα Βοσπόρου και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Χάλκη

  · Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα

  · Χαμάμ & Σπα

  · Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

  *** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

  ** Η κράτηση ισχύει μόνο με προκαταβολή