ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

3 Ημέρες Οδική Εκδρομή

4 - 6 / 12 / 2022

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 170 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

260 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη πλατεία Ταξίμ
 • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
 • Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό για τις απαραίτητες ξεναγήσεις
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  · Εισόδους μουσείων

  · Εισιτήρια για τη κρουαζιέρα Βοσπόρου

  · Εισιτήρια για τη κρουαζιέρα στα Πριγκηπόννησα

  · Έξτρα ποτά & φιλοδωρήματα

  · Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

  *** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

  1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

  Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουνε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών για τυχόν αγορές και έλεγχος στο Τούρκικο τελωνείο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι τα περίφημα Πριγκηπόννησα. Πρώτη στάση στο νησί τηςΧάλκης με τη Θεολογική Σχολή. Επόμενη επίσκεψη στο νησί της Πρίγκηπου το μεγαλύτερο από την ομώνυμη εξ αυτού συστάδα των εννιά Πριγκηποννήσων της Προποντίδας Χρόνος ελεύθερος και για φαγητό και ξεκούραση. Τέλος, συγκέντρωση και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος να περιηγηθείτε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα όμορφα γραφικά στενά. Διανυκτέρευση.

  2ηΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο ξεκινώντας από τη περίφημη Αγία Σοφία και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού, με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε Τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Επίσκεψη στο Άγιασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Μονή των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ.

  "Ο ναός των Βλαχερνών υπήρξε το πιο γνωστό και το πιο φημισμένο ιερό της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη, με διαρκή ακτινοβολία σ' ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Τέλος, προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Συνεχίζουμε ακτοπλοϊκώς κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας από τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου ( Μέγα Ρεύμα, Μπεμπέκ, Στενή, Νιχώρι, Μπουγιούκ Ντερέ μέχρι και τα Θεραπειά). Στη συνέχεια συγκέντρωση και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

  3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ - MALL OF ISTANBUL- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγόριου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό Θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζικου.Τέλος, αποχαιρετώντας την Κωνσταντινούπολη θα επισκεφτούμε το εμπορικό κέντρο Mall of Istanbul. Χρόνος ελεύθερος. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ελλάδα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.