ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2022 ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΑΡΓΑ - ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΗΝΙΑΣ – ΣΚΟΡΠΙΟΣ - ΙΘΑΚΗ

Οδική Εκδρομή

4 Ημέρες

10 - 13 / 6 / 2022

1η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΛΕΥΚΑΔΑ

Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Λευκάδα. δια μέσου Εγνατίας οδού και αφού πραγματοποιήσουμε τις ενδιάμεσες απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό και μέσω Κοζάνης, Γρεβενών , Μετσόβου (στάση για φαγητό) άφιξη. Συνεχίζουμε το ταξίδι, και αφού θαυμάσουμε το επιβλητικό κάστρο της Αγίας Μαύρας άφιξη στην Λευκάδα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία στο κέντρο της Λευκάδας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ – ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ – ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΣΣΩΠΗ – ΖΑΛΟΓΓΟ ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρόγευμα και ξεκινάμε για τον Αχέροντα ποταμό, που είναι συνυφασμένος με το πέρασμα των ψυχών στον κόσμο του Άδη. Τα στενά και το Δέλτα του, περιοχές μοναδικής ομορφιάς. Πηγαίνουμε στο Νεκρομαντείο (5ο αιώνα π.Χ.) κοντά στην αποξηραμένη σήμερα Αχερούσα λίμνη. Χώρος λατρείας των Θεών του Κάτω Κόσμου, όπου έφθαναν εκεί άνθρωποι σπρωγμένοι από την ανάγκη τους να ζητήσουν συμβουλές από τις ψυχές των νεκρών τους. Σε κοντινή απόσταση από το Νεκρομαντείο θα επισκεφθούμε τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα και το όμορφο ψαροχώρι της Αμμουδιάς απολαμβάνοντας μια όμορφη κρουαζιέρα και πίνοντας το αθάνατο νερό. Εδώ θα μείνουμε να απολαύσουμε το τοπίο, να πιούμε καφέ, να φάμε στα ταβερνάκια δίπλα στο ποτάμι και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πεζοπορία προς τις πηγές, βόλτα με άλογα πόνι, κανό, καγιάκ με κατάλληλους οδηγούς. Συνεχίζουμε για να δούμε τον τόπο θυσίας των γυναικών του Σουλίου, που το 1803 προτίμησαν να πεθάνουν παρά να παραδοθούν στον Αλή Πασά, το Ζάλογγο. Στον βράχο επάνω έχει στηθεί επιβλητικό μνημείο σύμπλεγμα των γυναικών, έργο του γλύπτη Γ. Ζογγολόπουλου. Για να ανεβούμε επάνω περνάμε από την μονή του Αγ. Δημητρίου (18ου αιώνα) ( 400 σκαλοπάτια ). Στη νότια πλαγιά του βουνού θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλεως του 4ου π. Χ. αιώνα, της Κασσώπης. Είναι από τις ελάχιστες που διατηρείται καλά το ρυμοτομικό σχέδιο. Νοτιότερα, στην πλευρά του Αμβρακικού κόλπου (σημαντικού υδροβιότοπου), θα διασχίσουμε την σπουδαία ρωμαϊκή πόλη της Ηπείρου Νικόπολη (31 π.Χ.) με μεγάλο υδραγωγείο, θέατρο που λειτουργεί και σήμερα κ.α. Τέλος, φθάνουμε στην αρχοντική Πρέβεζα και αφού ένα σύντομο city – tour στη πόλη που μοιάζει με νησί, ελεύθερος χρόνος στη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για το χωριό Νυδρί, από όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για μια προαιρετική θαλάσσια ημερήσια διαδρομή στα καταπράσινα νησιά του Ιονίου. Θα δούμε το Πόρτο Κατσίκι, μια από τις καλύτερες παραλίες του Μεσογείου και συνεχίζουμε για το Σκορπιό, το νησί του Έλληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση. Στάση για μπάνιο. Επόμενη στάση η ξακουστή σπηλιά του Παπανικολή, όπου το ομώνυμο ιστορικό υποβρύχιο, έβρισκε καταφύγιο το 1940. παραμονή για αναμνηστικές φωτογραφίες και στη συνέχεια επίσκεψη στο νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη, με την πανέμορφη φύση που εύκολα κανείς την παρομοιάζει με έναν επίγειο παράδεισο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό εξ’ ιδίων. Συνεχίζουμε για το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, το γραφικό ψαροχώρι στο Βόρειο τμήμα του νησιού, όπου και θα παραμείνουμε για καφέ. Επιστροφή στην Λευκάδα. Ξεκούραση. Δείπνο ατομικά. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΠΑΡΓΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και το ταξίδι της επιστροφής αρχίζει. Πρώτη μας στάση στη Πάργα. Στάση για να θαυμάσουμε τα καταγάλανα νερά και το Κάστρο της Πάργας. Χρόνος ελεύθερος. Έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 230€

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 305€

Περιλαμβάνει:

· Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας

· Τρεις διαν/σεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό στη Λεύκαδα

· Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

· Επίσημο ξεναγό της περιοχής

· Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

· Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση

· Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει;

· Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

· Την κρουαζιέρα στο Σκορπιό, Ιθάκη και Φισκάρδο.

· Την κρουαζιέρα στον Αχέροντα ποταμό

· Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων

· Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

*** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του Covid-19 την περίοδο της εκδρομής.

** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

* Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή