HIGHLIGHTS:

· 4 X 4 ROAD TRIP

· PIC NIC ΣΤΗ ΦΥΣΗ

· ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ

1ΗΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΕΤΣΟΒΟ

Αναχώρηση το πρωί από το γραφείο μας. Με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο. Μία ορεινή κωμόπολη λοιπόν, με την υπέροχη αρχιτεκτονική και την παράδοση του. Βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές, ανάμεσα στα βουνά της μεγαλύτερης οροσειράς της Ελλάδος, της Πίνδου. Ευκαιρία για μία καλύτερη γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών. Προαιρετική επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα. Επιπλέον, στη Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, ένα μουσείο νεοελληνικής τέχνης. Η μόνιμη έκθεση του μουσείου παρουσιάζει 250 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα. Επιπλέον, προαιρετική επίσκεψη στο ‘’Αρχοντικό Τοσίτσα’’ Λαογραφικό Μουσείο. Ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 19ου αιώνα, επιπλωμένο με αντικείμενα της εποχής, υφαντά, ξυλόγλυπτα, τοπικές ενδυμασίες, χάλκινα σκεύη, είδη ασημουργίας, κοσμήματα, όπλα, σπαθιά και μια αξιόλογη συλλογή βυζαντινών εικόνων. Αναχωρούμε για να επισκεφθούμε αυτή τη φορά το Ανήλιο. Ένα ορεινό, βλαχόφωνο χωριό του νομού Ιωαννίνων που χτισμένο σε υψόμετρο 1.050 μέτρα, στις πλαγιές της βόρειας Πίνδου, απέναντι από το Μέτσοβο και στη σκιά της βουνοκορφής "Φατζέτου" της Πίνδου. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και παραδοσιακά ψώνια. Κατόπιν παίρνουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο. Ξεκούραση & διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΤΣΟΒΟ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – 4Χ4 ROAD TRIP – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ - PIC NIC – ΛΙΜΝΗ ΠΗΓΩΝ ΑΩΟΥ - ΜΕΤΣΟΒΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για να επισκεφθούμε τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε τη φύση κάνοντας μία ωραία διαδρομή με 4χ4. Στη συνέχεια θα κάνουμε πεζοπορία ξεκινώντας από το πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.( περίπου 2 ώρες περπάτημα διαδρομή). Στη συνέχεια θα κάνουμε πικ νικ στη φύση με παραδοσιακά τοπικά προιόντα. Κατά την επιστροφή θα επισκεφθούμε τη λίμνη πηγών Αώου και θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε φωτογραφία και στο Φράγμα. Κατόπιν παίρνουμε το δρόμο για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΤΣΟΒΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ (ΑΝΘΟΧΩΡΙ) - ΑΝΗΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό γεύμα και ξεκινάμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Υδροκίνησης στο Ανθοχώρι.Το υπαίθριο μουσείο Υδροκίνησης, στο Aνθοχώρι Μετσόβου, προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία. Πρόκειται για ένα υπαίθριο μουσείο με παλαιούς ανακατασκευασμένους νερόμυλους, νεροτριβές και μαντάνια.Εστιάζει στις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που εκμεταλλεύεται κι αξιοποιεί τη δύναμη του νερού για την παραγωγή ποικίλων προϊόντων και τις συνδέει με την ιστορία και την καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας στο πέρασμα του χρόνου.Είναι ιδιαίτερα προσεγμένο, πλαισιωμένο από πολύ όμορφα γραφικά καλντερίμια και μικρές γέφυρες. Εκεί θα βρείτε αναψυκτήριο όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το αναψυκτικό σας. Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε το Ανήλιο , από όπου θα έχουμε πανοραμική θέα του Μετσόβου . Εκεί θα σταματήσουμε για φαγητό. Αφού λοιπόν γεμίσαμε το μυαλό μας με όμορφες εικόνες της φύσης θα πάρουμε το δρόμο του γυρισμού για την πόλη μας με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 145 € κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

185 € κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνονται:

 • Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία.
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο στο Μέτσοβο.
 • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
 • Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • 4X4 Προαιρετική εκδρομή στη Βάλια Κάλντα & Πικ νικ με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα
 • 40€ / άτομο ενήλικες , 25€ / άτομο παιδιά έως 12 χρονών

 • Φόρος διαμονής στο κατάλυμα.
 • *** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

  ** Η κράτηση ισχύει μόνο με προκαταβολή

  *** Με κάρτα πραγματοποιείτε μόνο εξόφληση.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  · Σε περίπτωση περίεργων καιρικών συνθηκών το πρόγραμμα προσαρμόζεται αναλόγως.

  · Για την πεζοπορία να έχετε μαζί σας αθλητικό ντύσιμο, 1 αδιάβροχο, ομπρέλα , 1 σνακ & 1 νεράκι.