ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προσκύνημα στο Νησί Του Ταξιάρχη

Οδική Εκδρομή

4 ημέρες

8 - 11 / 9 / 2022

1η μέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΑΙΒΑΛΙ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Έλεγχος στα Ελληνοτουρκικά σύνορα με στάση στα αφορολόγητα και είσοδος στην Τουρκία. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας με προορισμό το Αιβαλί. Άφιξη στο Αιβαλί, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί της Λέσβου. Φθάνουμε στο λιμάνι της αρχοντικής Μυτιλήνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος για ξεκούραση και μετάβαση στη Μυτιλήνη για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ – ΜΟΛΥΒΟΣ – ΠΕΤΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ανατολική Λέσβο και πρώτη στάση στις Καρυές όπου βρίσκεται μέσα σ’ ένα ολόδροσο περιβάλλον το γυναικείο Μοναστήρι του Αγ. Ραφαήλ το οποίο ιδρύθηκε το 1963 μετά από ένα θαυμαστό κύκλο ονείρων, που οδήγησαν στην ανεύρεση των λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης που μαρτύρησαν από τους Τούρκους το 1463. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Αναχωρούμε με προορισμό τον Μανταμάδο, το χωριό όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Ταξιάρχη (προστάτης του νησιού), με την θαυματουργή εικόνα του, μοναδική στην Ορθοδοξία, ανάγλυφη και φιλοτεχνημένη από το αίμα των μοναχών και από χώμα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για τον Μόλυβο, όπου έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέος οικισμός και είναι ότι πιο γραφικό έχει να επιδείξει η Λέσβος. Στην συνεχεία άφιξη στην Πέτρα και επίσκεψη στην Παναγία την Γλυκοφιλούσα (114 σκαλιά πάνω στο βράχο) και το Ναό του Αγ. Νικολάου. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΑΓΙΑΣΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Λειμώνος το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που χτίστηκε το 1523 και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού και κρυφό σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας Συνεχίζουμε για την γραφική Αγίασο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά του νησιού, με μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική και στην ξυλογλυπτική. Περιήγηση στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού που θα μας οδηγήσουν στην εκκλησία της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, φιλοτεχνημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά, με μαστίχα και κερί. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΑΙΒΑΛΙ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι για το Αιβαλί. Μετά από μια όμορφη διαδρομή αναχώρηση για το Τσανάκαλε με μια μικρή στάση. Τελωνιακός έλεγχος άφιξη το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 295 €

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 395 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο

· 3 διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στη Μυτιλήνη με πρωινό

· Εισιτήρια του F/B Αιβαλί – Μυτιλήνη - Αιβαλί

· Τις εκδρομές – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα

· Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

· Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο πρόγραμμα

· Φόροι διαμονής (πληρώνονται στη Reception κάθε ξενοδοχείου)

* Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

** Η κράτηση ισχύει μόνο με προκαταβολή

*** Με κάρτα πραγματοποιείτε μόνο εξόφληση.