ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο

3 διαν/σεις σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό

Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Τις εισόδους αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, τέλη διανυκτέρευσης ( 1,50€ το δωμάτιο την βραδιά) και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ 220€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ +110€

*** Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν ή θεωρήσει, κατά την γνώμη του ότι αυτό θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.

1η μέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις νωρίς το πρωί από το γραφείο μας για Ναύπακτο. Με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση & φαγητό συνεχίζουμε για Ναύπακτο, όπου θα θαυμάσουμε το Βενετσιάνικο κάστρο που είναι ένα από τα ωραιότερα της Ελλάδας, το μικρό λιμανάκι με τους Βενετσιάνικους πύργους, το σπίτι του Μάρκου Μπότσαρη και του Τζαβέλα με ιστορικά κειμήλια από το 1821. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Πρόγευμα και αφού περάσουμε την γέφυρα ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΙΟΥ θα επισκεφθούμε την ΜΟΝΗ της Αγίας Λαύρας, όπου τον Μάρτιο του 21 ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο του αγώνα. Αναχώρηση για Καλάβρυτα την ιστορική κωμόπολη που κάηκε δυο φορές κατά την επανάσταση από τους Τούρκους ενώ εκτελέστηκαν όλοι οι άντρες κατά την κατοχή των Γερμανών. Θα επισκεφθούμε τον τόπο του Μαρτυρίου. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Μέγα Σπηλαίου «κολλημένο» πάνω σε βράχο σε τοπίο με σπάνια ομορφιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθεροι στην όμορφη Ναύπακτο. Διαν/ση

3η μέρα: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ΑΙΤΩΛΙΚΟ

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» θα δούμε τον κήπο των ηρώων το σπίτι – μουσείο του Γρηγόριου Παλαμά, το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, την μονή του Αγίου Συμεών καθώς και την περίφημη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Αιτωλικό. Ένα μικρό νησάκι ριζωμένο στο νερό, αποτελεί το στολίδι της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού - Μεσολογγίου. Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας. Επίσκεψη στον Ι.Ν. των Ταξιαρχών με το ιστορικό πηγάδι και τον τάφο της κυρά-Βασιλικής του Αλή Πασά, καθώς επίσης και στον Ι.Ν. της Παναγίας με το υπέροχο τέμπλο και τον εκπληκτικό χρυσοκέντητο επιτάφιο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

4η μέρα: ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – VAGONETTO - ΒΟΛΟ

Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας την Ιτέα καταλήγουμε στο όμορφο Γαλαξίδι όπου και στάση για καφέ. Επόμενη επίσκεψη στο μεταλλευτικό πάρκο Vagonettο, όπου θα έχουμε την μοναδική εμπειρία της εξόρυξης του Βωξίτη και την επεξεργασία του. Κατόπιν συνεχίζουμε για τον Βόλο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το τσίπουρο μας και μετά το μεσημέρι αναχωρούμε για την πόλη μας με τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή.