ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022

ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Αλησμόνητες Πατρίδες

5 Ημέρες Οδική Εκδρομή

6, 13 & 20 / 8 / 2022

Highlights:

• Καλλίπολη

• Παλαιόκαστρο

• Μοσχονήσια

• Αρχαία Έφεσος

• Πέργαμος

• Αϊβαλί

• Σμύρνη

1η Ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ, ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ, ΣΜΥΡΝΗ

Αναχώρηση από τα γραφεία της εταιρίας νωρίς το πρωί. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών, τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από τη χώρα. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία, και περνώντας από τη γέφυρα του Τσανάκκαλε 1915, περνάμε από την Ευρώπη στην ασιατική πλευρά της Τουρκίας. Περνώντας περιφερειακά του Τσανάκκαλε και κάνοντας τις απαραίτητες στη διαδρομή στάσεις, φθάνουμε το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ιωνίας, τη Σμύρνη, την πόλη που έσωσε και διατήρησε την ελληνική κληρονομιά της Ιωνίας, το κέντρο που άπλωσε το Χριστιανισμό στη χώρα ολόκληρη, την πόλη των αγίων και των μαρτύρων της Ορθοδοξίας. Φθάνοντας στο ξενοδοχείο, τακτοποιούμαστε, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

2η ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΥΣΑ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΪΒΑΛΙ, ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρόγευμά μας, ξεκινάμε για μια περιπλάνηση στη χερσόνησο της Ερυθραίας, όπου υπήρχαν μερικές από τις πόλεις της ένδοξης Ιωνικής Δωδεκάπολης. Πρώτος μας σταθμός, το Τσεσμέ, ένα από τα τουριστικά κέντρα της Τουρκίας καθώς και παραθεριστικός προορισμός για τους κατοίκους της Σμύρνης. Θαυμάζουμε εκεί το βενετσιάνικο κάστρο που δεσπόζει πάνω από το λιμάνι, έχουμε ελεύθερο χρόνο στο γραφικό πεζόδρομο της πόλης. Επόμενος προορισμός μας τα Αλάτσατα, μια πραγματική αποκάλυψη: χώροι αναψυχής που συνδυάζουν τη μοντέρνα αισθητική με την προστασία της παλιάς αρχιτεκτονικής. Απαραίτητη η επίσκεψή μας στο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, σήμερα τεμένους. Επόμενη στάση, στη Σκάλα των Βουρλών, όπου βρίσκονταν οι αρχαίες Κλαζομεναί, πατρίδα του φιλόσοφου Αναξαγόρα. Εκεί και η εξοχική κατοικία του νομπελίστα λογοτέχνη, Γιώργου Σεφέρη. Επιστρέφοντας στη Σμύρνη, πηγαίνουμε στο προάστιο του Κορδελιού, όπου έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

3η ΗΜΕΡΑ ΣΜΥΡΝΗ, ΕΦΕΣΟΣ, ΚΙΡΚΙΤΖΕ, ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ

Μετά το πρόγευμα, ξεκινάμε μια περιήγηση προς τα νότια. Διασχίζοντας το γνωστό προάστιο της Σμύρνης Μπορνόβα, φθάνουμε στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, τον πιο επισκέψιμο τόπο της Τουρκίας. Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου αποκατεστημένα ευρήματα, προκαλούν το θαυμασμό μας. Μετά από κει, ανηφορίζουμε στον Κιρκιντζέ, την ιστορία του χωριού που μας περιγράφει η Διδώ Σωτηρίου στο βιβλίο της, Τα Ματωμένα Χώματα. Μετά, μια βόλτα στο γνωστό τουριστικό θέρετρο του Κουσάντασι. Έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πλούσια αγορά του και το βράδυ γυρνάμε στη Σμύρνη, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

4η Ημέρα ΣΜΥΡΝΗ, ΦΩΚΑΙΑ, ΠΕΡΓΑΜΟΣ, ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ

Μετά το πρόγευμά μας, αποχαιρετούμε τη Σμύρνη και συνεχίζουμε για την Πέργαμο, την πόλη που αποτέλεσε την πρωτεύουσα του βασιλείου της Περγάμου, κέντρο τεχνών και γραμμάτων στην ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο. Βλέπουμε εκεί τα ερείπια της Κόκκινης Βασιλικής, ξεναγούμαστε στο Ασκληπιείο, γνωστό ιατρικό κέντρο της εποχής ακμής της πόλης. Κατόπιν, προορισμός μας, το ακέραιο και γοητευτικό Αϊβαλί, το οποίο μας ανακαλεί μνήμες του νεότερου Ελληνισμού. Περπατάμε στην παλιά πόλη βλέποντας παλιά ελληνικά σπίτια, απολαμβάνουμε έναν καφέ στο στέκι του Μπαλή. Και μετά το Αϊβαλί, οδεύουμε προς το κάστρο των τσανακιών, το γραφικό Τσανάκκαλε, χτισμένο στην ασιατική πλευρά των Δαρδανελίων. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

5η ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΥΣΑ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΑΪΒΑΛΙ, ΣΜΥΡΝΗ

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε προς το λόφο του Χισαρλίκ, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Τροίας. Τα ομηρικά έπη έρχονται στο μυαλό μας, καθώς και όλοι οι πρωταγωνιστές του Τρωικού πολέμου. Θαυμάζουμε τα εκεί αρχαιολογικά εκθέματα, βλέποντας και την αρχή την αρχή των στενών των Δαρδανελίων. Και στη συνέχεια, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνάμε από την ασιατική στην ευρωπαϊκή πλευρά των Δαρδανελίων, διερχόμαστε τα ελληνοτουρκικά σύνορα και διασχίζοντας την Εγνατία οδό, φθάνουμε στην Αλεξανδρούπολη γεμάτοι με αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

· Anemon 5* (Σμύρνη) & Parrion 5* (Τσανάκαλε)

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 209 €

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 339€

Τιμή συμμετοχής παιδιού έως 12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο: 149€

· Movenpick 5* (Σμύρνη) & Parrion 5* (Τσανάκαλε)

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 325 €

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 439€

Τιμή συμμετοχής παιδιού έως 12 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο: 149€

Περιλαμβάνει:

· Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας

· 3 διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη σύμφωνα με την επιλογή σας

· 1 διανυκτέρευση στο Τσανάκαλε

· Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία

· Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

· Επίσημο ξεναγό της περιοχής

· Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

· Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλιση

· Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει;

· Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

· Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή εξ’ ιδίων

· Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

*** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης του Covid-19 την περίοδο της εκδρομής.

* Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή