28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ΣΑΜΟΣ

ΑΙΒΑΛΙ - ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ- ΣΜΥΡΝΗ - ΠΑΤΜΟΣ

6 Ημέρες Οδική Εκδρομή

25 - 30 / 10 / 2022

1η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Αϊβαλί - Σμύρνη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας και αφού πραγματοποιήσουμε τον απαραίτητο τελωνειακό έλεγχο στους Κήπους, θα πραγματοποιήσουμε μια σύντομη στάση στα Duty Free. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη χερσόνησο της Καλλίπολης όπου θα πάρουμε το ferry boat για το Τσανάκκαλε και θα φθάσουμε μέσω Αδραμυτίου στο Αϊβαλί. Σύντομη στάση για καφέ και ξεκούραση. Κατόπιν αναχώρηση για τη Σμύρνη. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κουμαραδαίοι – Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγιάς – Ηραίο – Πυθαγόρειο – Καρλόβασι

Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι για να πάρουμε το καράβι για τη Σάμο. Εκεί θα μας περιμένει τοπικό λεωφορείο, για να ξεκινήσουμε τη περιήγησή μας στο νησί του Πυθαγόρα. Πρώτη στάση το γραφικό χωριό Κουμαραδαίοι, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση και καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγιάς, με τις μοναδικές τοιχογραφίες του 16 αιώνα. Επόμενη στάση μας το Ηραίον, με τον εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Χώρο που ήταν το μεγάλο ιερό της θεάς Ήρας όχι μόνο για τη Σάμο, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο της Ιωνίας. Χρόνος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό του Ηραίου. Απογευματινός καφές στο Πυθαγόρειο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Ημερήσια εκδρομή στη Πάτμο (Προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό και αναχώρηση για το νησί της αποκάλυψης τη Πάτμο. Φτάνουμε στο λιμάνι, όπου εκεί βρίσκεται και το κέντρο, η Σκάλα, ένας παραθαλάσσιος οικισμός γεμάτος ζωντάνια. Κατόπιν, περπατώντας θα κατευθυνθούμε προς το Σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου βρίσκεται στο μέσον της διαδρομής από το λιμάνι της Σκάλας μέχρι τη Χώρα. Η Χριστιανική ιστορία υποστηρίζει ότι μέσα στη σπηλιά σχίστηκε ο βράχος σε τρεις μικρότερες σχισμές που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα. Από την είσοδο των κτιρίων της αποκάλυψης κατεβαίνει κανείς αρκετά σκαλοπάτια και πρώτα μπαίνει στον μικρό ναό όπου βρίσκεται ακριβώς δίπλα ενσωματωμένος με το σπήλαιο. Επιστροφή στη Σκάλα για μια βόλτα στα στενά δρομάκια για να θαυμάσουμε τα νησιώτικα σπίτια και τα ιταλικά διοικητικά κτίρια όπου κάνουν αισθητή τη παρουσία τους. Εκεί θα βρούμε παραθαλάσσιες ταβέρνες για να γευθούμε τοπικά πιάτα στις παραδοσιακές ταβέρνες. Στη συνέχεια κοντά στη Σκάλα υπάρχουν τα ερείπια των κτισμάτων όπου χρησιμοποιούνταν ως βαπτιστήριο. Εκεί βρίσκεται ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος Σκάλας (Βαπτιστήριον) και η παράδοση αναφέρει ότι εκεί βάπτιζε τους Πάτμιους. Επιστροφή στη Σάμο.

4η ημέρα: Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού – Μυτιληνιοί – Πυθαγόρειο – Ψιλή Άμμος – Αηδόνια Καρλόβασι

Αναχώρηση μετά το πρωινό, με πρώτη μας επίσκεψη το μεγαλόπρεπο Μοναστήρι Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζοντας θα κάνουμε στάση στο χωριό Μυτιληνιοί, με τις πολλές εκκλησίες και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου. Χρόνος για επίσκεψη στο μουσείο και περιήγηση στο χωριό. Το χωριό πήρε το όνομα του από τους πρώτους κατοίκους που εγκαταστάθηκαν εκεί από την Μυτιλήνη και παλαιότερα ήταν φημισμένο για τις καπνοκαλλιέργειες του. Συνέχεια της διαδρομής μας το Πυθαγορείο, όπου θα δούμε το φημισμένο Ευπαλίνειο Όρυγμα, την αρχαία σήραγγα που αναφέρεται από τον Ηρόδοτο και ως Αμφίστομο Όρυγμα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του αρχαίου κόσμου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 550 π.Χ., διήρκησε 10 χρόνια και είναι μήκους 1036 μέτρα. Στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο υδραγωγείο, που διασχίζει όλο το Όρος Κάστρο και έφερνε νερό από την πηγή Αγιάδες, για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της πόλης. Επίσκεψη στο πρότυπο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στην πόλη, για να θαυμάσουμε το άγαλμα του Πυθαγόρα που δεσπόζει στο λιμάνι, το παλιό Βυζαντινό Κάστρο, τον Πύργο του στρατηγού Λυκούργου Λογοθέτη, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, ο οποίος οικοδομήθηκε το 1831 από τον Λογοθέτη και άλλους αρχηγούς του νησιού, εκπληρώνοντας τάμα μετά την νικηφόρα ναυμαχία της Μυκάλης το 1824. Στη συνέχεια μετάβαση στη Ψιλή Άμμο, όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Επιστρέφοντας θα περάσουμε από το καταπράσινο χωριό Αηδόνια. Εκεί θα απολαύσουμε το απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Βαθύ – Μοναστήρι Αγίας Ζώνης – Βουρλιώτες – Κοκκάρι - Αιβαλί

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να συνεχίσουμε την περιήγηση μας στο νησί, με πρώτη στάση μας το Βαθύ, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περιήγηση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου, όπου μέσα σε πολλά άλλα εκθέματα θα θαυμάσουμε και το μεγαλύτερο άγαλμα Κούρου. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Αγίας Ζώνης. Επόμενος σταθμός μας το Μουσείο και τα κελάρια της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε και το περίφημο Νέκταρ Σάμου. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό στο πανέμορφο χωριό Βουρλιώτες και συνεχίζουμε για το παραδοσιακό Κοκκάρι, το οποίο ήταν το επίνειο των Μυτιληνιών. Το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι για το Κουσάντασι και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο για το Αιβαλί όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: Αιβαλί – Μοσχονήσια - Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση μετά το πρωινό για να συνεχίσουμε μια σύντομη περιήγηση στη πόλη. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρλομο για να περάσουμε απέναντι στο Μοσχονήσι. Εκεί θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών. Κατόπιν χρόνος ελεύθερος για αγορές ή φαγητό ατομικά. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας και αφού περάσουμε τον τελωνιακό έλεγχο, φτάνουμε το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη.

*** Ο Αρχηγός της εκδρομής δύναται να αλλάξει τη σειρά περιηγήσεων δίχως παραλείψεις ***

Τελικό κόστος ανά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 450€

Τελικό κόστος για παιδί εώς 12 χρονών σε τρίκλινο: 330€

Επιβάρυνση μονόκλινου: +160€

Το κόστος περιλαμβάνει

- Μεταφορές, μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

- Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στη Σμύρνη

- Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Σάμο σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό

- Μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στο Αιβαλί

- Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Κουσάντασι – Σάμο και επιστροφή

- Συνοδό – Αρχηγό του γραφείου μας

- Επίσημο τοπικό ξεναγό

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης

- ΦΠΑ

Το κόστος δεν περιλαμβάνει :

- Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

- Τοπικός φόρος διαμονής

- Προαιρετική κρουαζιέρα στη Πάτμο

*** Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή

*** Η προκαταβολή δύναται με μετρητά ή με κατάθεση σε κάποιον από τους εταιρικούς μας λογαριασμούς

*** Με κάρτα πραγματοποιείτε μόνο εξόφληση.