ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2022

ΣΟΦΙΑ

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

3 Ημέρες Οδική Εκδρομή

4 - 6 / 12 / 2022

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 150 € κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

+70 € κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελή υπερσύγχρονο πούλμαν
 • Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο
 • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας
 • Επίσημο τοπικό ξεναγό για τη ξενάγηση στη Σόφια
 • ΦΠΑ
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  · Εισόδους Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

  · Επιπλέον γεύματα ποτά και διασκεδάσεις

  · Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

  * Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά δίχως καμία παράλειψη

  Σημείωση:Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή.

  1η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΦΙΑ

  Αναχώρηση νωρίς το πρωί για σύνορα του Ορμενίου. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα και είσοδος στην Βουλγαρία, μέσω ΧάρμανλιΧάσκοβο άφιξη στη Σόφια. Πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

  2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη στη Σόφια. Θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, στη πόλη που “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει”, καθώς είναι και το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα, από το κέντρο της Σόφιας, που είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία– σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης – μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στη λεωφόρο Βίτοσα. Συγκέντρωση και επιστροφή στη Σόφια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

  3η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

  Πρόγευμα και αναχώρηση για την Φιλιππούπολη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στο πεζόδρομο της Φιλιππούπολης, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας και κέντρο της πανέμορφης και καταπράσινης Ροδόπης (Δεσποτοβούνι). Συγκέντρωση και αναχώρηση για την πόλη μας με τις ενδιάμεσες στάσεις.