ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ LUXURY SOFIA BALKAN HOTEL 5*

Στη πόλη που “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει”

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΦΙΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για σύνορα του Ορμενίου. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα και είσοδος στην Βουλγαρία, μέσω ΧάρμανλιΧάσκοβο άφιξη στη Σόφια. Πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης – μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στη λεωφόρο Βίτοσα.Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΤΟΣΑ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη στη Σόφια. Θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, στη πόλη που “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει”, καθώς είναι και το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα, από το κέντρο της Σόφιας, που είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία– σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο για επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Βίτοσα, καθώς θα πάρουμε το τελεφερικ για να ανεβούμε στις πίστες και στα σαλέ. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και δραστηριότητες. Συγκέντρωση και επιστροφή στη Σόφια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό γκαλά. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΡΙΛΑ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση για το ιστορικό Μοναστήρι της Ρίλας που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και το οποίο η UNESCO, ανακήρυξε προστατευόμενο μνημείο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για επίσκεψη σε ακόμη ένα χιονοδρομικό κέντρο, και πιο συγκεκριμένα στο Μποροβετς. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Συγκέντρωση και επιστροφή στη Σόφια. Το βράδυ προαιρετικό γλέντι. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Φιλιππούπολη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στο πεζόδρομο της Φιλιππούπολης, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας και κέντρο της πανέμορφης και καταπράσινης Ροδόπης (Δεσποτοβούνι). Συγκέντρωση και αναχώρηση για την πόλη μας με τις ενδιάμεσες στάσεις.

Balkan Sofia Hotel 5* BB :

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 270 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 335 €

Ramada Hotel 4* BB :

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 195 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 265 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μεταφορά με πολυτελή υπερσύγχρονο πούλμαν
 • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Balkan Sofia Hotel 5* ή στο Ramada Hotel 4* στο κέντρο της Σόφιας
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο
 • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
 • Επίσημο τοπικό ξεναγό για τη ξενάγηση στη Σόφια
 • ΦΠΑ
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  · Εισόδους Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

  · Επιπλέον γεύματα ποτά και διασκεδάσεις

  · Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

  * Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά δίχως καμία παράλειψη

  **Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μόνο μεταφορά & διαμονή, χωρίς δηλαδή εκδρομικού προγράμματος- 30 € / άτομο.