VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ελ. Βενιζέλου 43, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP
Image Alt

Εκδρομές στη Θράκη

Μοναδική εμπειρία στη Θράκη

1. ΣΟΥΦΛΙ.. ΣΤΟ ΔΡOΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟY

Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Silk Factory Tzivre, να περπατήσουμε στα γραφικά στενά δρομάκια, να δοκιμάσουμε πολύ τοπικά και παραδοσιακά θρακικά προϊόντα και να επισκεφτούμε ένα από τα πιο βραβευμένα και ζωντανά μουσεία μεταξιού.

2. ΑΡΧΑIΑ ΖΩΝΗ ΘΡAΚΗΣ: ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσημβρίας, όπου θα δούμε τα ευρήματα της αρχαίας Θρακικής ζώνης. Στην ευρύτερη περιοχή αρχαιοελληνικοί άποικοι από τη Σαμοθράκη, ανάμεσα στο βουνό Ισμάρος και τον ποταμό Έβρο, ξεκίνησαν στα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ. για να χτίσουμε αποικίες. Στην αρχαιότητα οι πόλεις που αναπτύχθηκαν ήταν η Μεσημβρία, η Δρυς ή η Ζώνη και το Σαλί. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Ιερό της Δήμητρας, τον Απόλλωνα και ένα κτιριακό συγκρότημα με τρεις τοποθεσίες. Σταματήστε στο γραφικό λιμάνι της Μάκρης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται στον Πλατανότοπο Μαύρου. Ένα αξιόλογο μουσείο όπου μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τα θρακικά οικοσυστήματα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Εθνολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.

3. ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΦΕΡΕΣ

Αναχώρηση το πρωί για να γνωρίσετε έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Επίσκεψη στο κέντρο πληροφόρησης του Δέλτα Έβρου που αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους μαγνήτες φτερωτών αποδημητικών πουλιών στην περιοχή της Μεσογείου. Προσελκύει τόσα πολλά διαφορετικά είδη που έχει κηρυχθεί Ειδικός Χώρος Προστασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

4. ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ - ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ

Επίσκεψη στο κέντρο πληροφόρησης του Δέλτα Έβρου που αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους μαγνήτες φτερωτών αποδημητικών πουλιών στην περιοχή της Μεσογείου. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας περνάμε από την Τραϊανούπολη, μια πόλη που κατά τη βυζαντινή εποχή ήταν σημείο διέλευσης στη διαδρομή Ρώμη – Κωνσταντινούπολη. και θα επισκεφθούμε τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου – Λουτρών και τον ιστορικό χώρο, που τώρα ονομάζεται Φερές. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε στον Βόρειο Έβρο και μετά από μια όμορφη διαδρομή φτάνουμε στο Δάσος Δαδιάς και Σουφλί, όπου βρίσκεται το μεταξοσκώληκα.

Εκδρομές στη Θράκη

Από την πρωτεύουσα του Έβρου, Αλεξανδρούπολη

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ. ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΑΣ.

5. Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

Αναχωρούμε για τον βόρειο Έβρο, περνάμε από το Σουφλί και ακολουθώντας μια άνετη διαδρομή παράλληλα με τον ποταμό Έβρο, θα κατευθυνόμαστε προς την πόλη των Κάστρων, το βυζαντινό Διδυμότειχο. Μια πόλη που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία και όπως αποκαλύπτουν αρχαιολογικά ευρήματα, η ιστορία της ξεκινά τη Νεολιθική περίοδο. Στην πραγματικότητα, το Διδυμότειχο κατά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις και πολλές φορές είχε γίνει η διοικητική και στρατιωτική βάση της Αυτοκρατορίας.

6. ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ - ΜΑΡΩΝΙΑ

Η πρώτη στάση για σήμερα είναι η αρχαία ελληνική πόλη της Μεσημβρίας του 7ου αιώνα π.χ. χτισμένη σύμφωνα με το σύστημα «Ιπποδαμαίο», στις ακτές του Θρακικού Πελάγους (Ναός Απόλλων, Ιερό της Δήμητρας, Αρχαία Τείχη, Σπίτι με Αμφορέα). Προχωρούμε στη γενέτειρα του Φιλοσόφου Δημόκριτου, αμπντέρα, όπου πραγματοποιήθηκε ένας από τους Αγώνες του Ηρακλή. Εκεί θα οδηγηθούμε στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, συνεχίζουμε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Μαρώνειας, όπου θα οδηγηθούμε στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης, στο Σπίτι με το Μωσαϊκό, στα Ρωμαϊκά Προπύλαια και στο Αρχαίο Λιμάνι.

7. ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ - ΞΑΝΘΗ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ

Θα επισκεφθούμε τη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας της Πανάσσας. Ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα και φωτογραφίες με θέα το Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα, Αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Ξάνθης, περιήγηση με τα πόδια στην «παλιά πόλη», με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα αρχοντικά. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα αρχοντικού από τις αρχές του 19ου αιώνα. Στη συνέχεια θα πάμε στο ορεινό τμήμα του Νομού Ξάνθης, όπου βρίσκονται τα περίφημα Πομακοχωρία της Ξάνθης, «σκαρφαλωμένα» στην οροσειρά της Ροδόπης.Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναφορά στη μουσουλμανική μειονότητα που ζει εδώ, καθώς και στα αρχαία έθιμα και παραδόσεις που αναβιώνουν μέχρι σήμερα και μην εκπλαγείτε αν δείτε μερικές γυναίκες, Φορώντας ακόμα και σήμερα το παραδοσιακό θρακικό κοστούμι, με το πολύχρωμο μαντήλι στο κεφάλι. Εκεί στα καφενεία του χωριού, μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας ή ένα αρωματικό τσάι βουνού!