VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ι. Καβύρη 40, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

ΠΡΟΥΣΑ 22-24/9/2023

separator
Τιμή 165€ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

ΠΡΟΥΣΑ 22-24/9/2023

165€ ανά άτομο

ΠΡΟΥΣΑ

 

ΣΟΥΜΠΑΣΙ – ΑΡΤΑΚΗ – ΠΑΝΟΡΜΟΣ –  ΜΟΥΔΑΝΙΑ – ΣΙΓΗ – ΤΡΙΓΛΙΑ

 

3 ημέρες οδική εκδρομή

22 – 24 / 09 / 2023

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 165 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 255€

 

* Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή
** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

Στο εκδρομικό πακέτο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορά με υπερσύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας.

2 διανυκτερεύσεις στο μοναδικό ξενοδοχείο KERVANSARAY HOTEL 3* στη Προύσα

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο.

Τις περιηγήσεις του προγράμματος

Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Επίσημο ελληνόφωνο ξεναγό για όλες τια απαραίτητες ξεναγήσεις

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

Στο εκδρομικό πακέτο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Νυχτερινές διασκεδάσεις.

Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο.

Φιλοδωρήματα.

Είσοδοι σε μουσεία.

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τελεφερικ

  1
  1η ημέρα : Αλεξανδρούπολη – Προύσα
  Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Διέλευση από τα σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο διασχίζοντας ένα κομμάτι της Ανατολικής Θράκης για τη Προύσα. Θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα παγκοσμίως.  Περιφερειακά θα περάσουμε τη Λάμψακο. Η Λάμψακος μας θυμίζει τον Αγ. Τρύφωνα προστάτη των αμπελουργών που είναι η γενέτειρά του. Επίσης και τον Αγ. Παρθένιο ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Λαμψάκου. Συνεχίζουμε μέσω Μπίγας (Bigas) την αρχαία πόλη Πηγές, Γρανικού ποταμού όπου πέτυχε μεγάλη νίκη ο Μέγας Αλέξανδρος κατά των Περσών, και Πανόρμου (Bandirma), το κεντρικό λιμάνι της χερσονήσου όπου το ελληνικό στοιχείο ανθούσε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Συνεχίζουμε μέσω Μηχαλίτσι ( Karacabey ) όπου φημίζεται  για τα νοστιμότερα κρεμμύδια της Τουρκίας και εν συνεχεία άφιξη στο Σούμπασι. Ελε΄θυερος χρόνος για γεύμα. Και συνεχίζουμε για την πρώτη  πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την καταπράσινη Προύσα. . Θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε  στον τάφο του Καραγκιόζη , στο Πράσινο Τζαμί και στο Μαυσωλείο των Σουλτάνων απολαμβάνοντας την ανατολίτικη τεχνοτροπία και γνωρίζοντας από κοντά την τούρκικη κουλτούρα Χρόνος ελεύθερος στη σκεπαστή αγορά όπου φημίζεται για τα βαμβακερά της, τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.α. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
  2
  2η ημέρα : Προύσα –Τρίγλια – Σιγή – Μουδανιά
  Πρωινό και ξεκινούμε για να επισκεφθούμε χωριά με έντονο το ελληνικό στοιχείο ,όπως την Τρίγλια, πατρίδα του εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου Καλαφάτη (1867-1922). Μέχρι πριν 90 χρόνια περίπου υπήρχαν 7 εκκλησίες, μια απ αυτές η Παναγία η Παντοβασίλισσα, τμήμα της οποίας σώζεται στο δυτικό μέρος του χωριού. Λέγεται πως είναι η πρώτη εκκλησία στον κόσμο που αγιογραφήθηκε και πως τις κολόνες της , τις έφεραν από την Αλεξάνδρεια, εδώ θα ξεναγηθούμε στο χωριό.Συνεχίζουμε μέσα από ελαιώνες για να φτάσουμε στη Σιγή, σημαντική κωμόπολη του ελληνισμού με περίπου 4.000 Έλληνες μέχρι την Ανταλλαγή .Στην καρδιά του χωριού θα αντικρίσουμε  την Εκκλησία των Ταξιαρχών, βυζαντινό Ναό με δύο θόλους. Τελευταία επίσκεψη στα Μουδανιά ,όπου εδώ υπογράφτηκε η Συνθήκη Ανακωχής των Μουδανιών. Στην παραθαλάσσια πόλη επίσης θα δούμε τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
  3
  3η ημέρα : Προύσα – Πάνορμος – Αρτάκη – Αλεξανδρούπολη
  Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε ακόμη μια όμορφη πόλη στα νότια παράλια της Προποντίδας. Η Πάνορμος Κυζίκου είχε αναδειχτεί μία από τις σπουδαιότερες ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας, ξακουστή για την αλιεία και τους στατήρες της από ήλεκτρο, που χρησιμοποιήθηκαν πολύ μέχρι και την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (κυζικηνοί στατήρες). Οι επιγραφές, οι περιγραφές και όλα τα ερείπια εμφανίζουν την Κύζικο ως εξαιρετικά αναπτυγμένη πόλη, πλούσια και σπουδαίο εμπορικό κέντρο. Έξω από τις ακτές της ο Αλκιβιάδης καταναυμάχησε τους Λακεδαιμόνιους το 410 π.Χ. Την εποχή της ρωμαϊκής κυριαρχίας ήταν σχεδόν ελεύθερη και στη βυζαντινή περίοδο εξακολούθησε να ακμάζει. Επίσης εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Επόμενη μας επίσκεψη μια πανέμορφη παραλιακή πόλη κοντά στον Ισθμό της χερσονήσου της Κυζίκου, την Αρτάκη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Προτού πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τη πόλη μας, θα πραγματοποιήσουμε ολιγόλεπτη στάση στη Λάμψακο κτισμένη σε στρατηγική θέση στα στενά του Ελλησπόντου,

  Τοποθεσία Εκδρομής