VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ι. Καβύρη 40, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023 – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

separator
Τιμή 245€ 4 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023 – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

245€ ανά άτομο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

4 Ημέρες Οδική Εκδρομή

25 – 27/2/2023

ΝΥΜΦΑΙΟ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ – ΠΡΕΣΠΕΣ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ & ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 245€

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 315€

 

* Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή
** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

Στο εκδρομικό πακέτο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορά με υπερσύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας.

3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στη Καστοριά.

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Τις περιηγήσεις του προγράμματος

Έμπειρο αρχηγό του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

Στο εκδρομικό πακέτο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Νυχτερινές διασκεδάσεις.

Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο.

Φιλοδωρήματα.

Είσοδοι σε μουσεία.

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

  1
  1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ
  Αναχώρηση στις νωρίς το  πρωί. Μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ’ οδόν, πρώτη μας επίσκεψη το Νυμφαίο ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός όπου θα είμαστε ελεύθεροι για γεύμα και καφέ. Αναχωρούμε για τη Κλεισούρα και κατόπιν επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας όπου έζησε η Οσία Σοφία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Καστοριά. Διανυκτέρευση.
  2
  2η ΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με  προορισμό τις Λίμνες των Πρεσπών, όπου θα θαυμάσουμε το μαγευτικό τοπίο και τα φιλόξενα χωριά Αγ. Γερμανός και ξενάγηση στο κέντρο της περιβαλλοντολογικής ενημέρωσης για της Πρέσπες οι οποίες  έχουν κηρυχθεί ως Εθνικός Δρυμός. Αμέσως μετά επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου με τις βυζαντινές εκκλησίες. Μεσημεριανό φαγητό σε ταβέρνα στο χωριό Ψαράδες και αμέσως μετά αναχώρηση για την Καστοριά. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.
  3
  3η ΜΕΡΑ : ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ - ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟΙ ΦΑΝΟΙ
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για  τη περιήγηση μας με μια βόλτα στο Ντολτσό την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής καθώς επίσης και τη λίμνη της Καστοριάς που απλώνεται γύρω από την πόλη, μια από τις ομορφότερες λίμνες της χώρας μας, η οποία υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν από 10.000.000 περίπου χρόνια και έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου κάλλους από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον, θα επισκεφτούμε τη  Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας ή Μεσονησιώτισσας, που είναι αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου, τοποθετημένη σε μια όμορφη τοποθεσία με αιωνόβια πλατάνια, στην όχθη της λίμνης της Καστοριάς, σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την πόλη και απέναντι από το χωριό Μαύροβο (Μαυροχώρι). Συνεχίζουμε για το Δισπηλιό, 7 χλμ. από την Καστοριά, όπου ανακαλύφθηκε τυχαία ο πρώτος λιμναίος οικισμός του 5000 π.Χ. (έξοδα ατομικά). Από τον Οικισμό θα δούμε την πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου, ως κυνηγού για την αναζήτηση τροφής, με εξοπλισμό του ένα μυτερό ακόντιο, ένα ξύλινο τσεκούρι και μια δερμάτινη σφεντόνα με πήλινα βλήματα. Ξεκούραση. Αναχώρουμε  για να βιώσουμε ακόμη ένα γνωστό έθιμο που κρατά πολλά χρόνια στην Ελλάδα  τη Κοζανίτικη Αποκριά. Η Κοζανίτικη αποκριά είναι μορφή αγροτικής Αποκριάς με φανερή παγανιστική προέλευση, που σκοπό έχει την ανατροπή της καθιερωμένης τάξης πραγμάτων, καθώς αμφισβητεί αξίες, ιεραρχίες κι όρια πράξεων και λόγων. Το νυχτερινό διονυσιακό πανηγύρι αρχίζει το βράδυ της Μεγάλης Αποκριάς μετά το σούρουπο... Με το άναμμα του Φανού ξεκινούν και τα πρώτα τραγούδια. Το κέφι ανεβαίνει γρήγορα, και καθώς κρασί και κιχιά κυκλοφορούν και ζεσταίνουν πνεύμα και πόδια, ξεκινάει  μια ιδιότυπη συνομιλία του πρωτοτραγουδιστή  με τον κύκλο των γλεντοκόπων, μέσα από παμπάλαια τραγούδια που πέρασαν σχεδόν αναλλοίωτα από γενιά σε γενιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
  4
  3η ΜΕΡΑ : ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΑΟΥΣΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα αναχωρούμε για τη Νάουσα, όπου θα έχουμε χρόνο να θαυμάσουμε αυτή την εξίσου όμορφη πόλη, καθώς και να παρακολουθήσουμε το αποκριάτικο έθιμο με τις Μπούλες. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Τέλος, παίρνουμε σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε το βράδυ στη πόλη μας.

  Τοποθεσία Εκδρομής