VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ελ. Βενιζέλου 43, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

Μπενελούξ | Καλοκαίρι 24

separator
Τιμή 795€ 6 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

Μπενελούξ | Καλοκαίρι 24

795€ ανά άτομο

Δύο μοναδικές αναχωρήσεις για να απολαύσετε πόλεις και μοναδικά μνημέια που θα σας μείνουν αξέχαστα. Συνολικά θα επισκεφθούμε εννιά διαφορετικές πόλεις, όμως όσο και να ακούγεται περίεργο, χωρίς καμία ταλαιπωρία, καθώς το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με βασική αρχή την αποφυγή της. Ένα ταξίδι το οποίο θα δούμε μέρη παραμυθένια και θα μας μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας.

ΔΩΡΟ

εκδρομή στην πρωτεύουσα των διαμαντιών, την Αμβέρσα & επίσκεψη σε παραδοσιακή φάρμα τυριών στο Βόλενταμ

Πρωινή αναχώρηση

για Σαρλερουά & απογευματινή επιστροφή από το Άμστερνταμ

Κόστος προαιρετικής εκδρομής 3ης ημέρας: 45 ευρώ ενήλικας / 30 ευρώ παιδί

Πρόγραμμα χωρίς περιττά χιλιόμετρα με ιδανικές πτήσεις

Στο εκδρομικό πακέτο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1 χειραποσκευή 8 κιλών (διασ. 50x35x20cm) και 1 μικρή τσάντα (διασ. 40x20x25cm) ανά άτομο.

Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά

Στο εκδρομικό πακέτο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο

Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο

  1
  1η ημέρα: Απευθείας πτήση για Σαρλερουά, Περιοχή Βαλλωνίας, Ντινάν, Ναμούρ, Βρυξέλλες
  Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο, έλεγχος και απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο του Σαρλερουά. Άφιξη και μετά την παραλαβή των αποσκευών θα συναντήσουμε τον αρχηγό της εκδρομής, που είναι απόλυτος γνώστης της ιστορίας και κουλτούρας των περιοχών. Θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Βαλλονίας, την Dinant. Γενέτειρα του Adolphe Sax, εμπνευστή του σαξοφώνου, η πόλη καθρεφτίζεται νωχελικά στον ποταμό Μεύσε, γοητεύοντας τον επισκέπτη. Χρόνο για να χαρούμε την ομορφιά του τόπου. Στη συνέχεια ακολουθώντας τον ποταμό σε μια όμορφη διαδρομή θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα της Βαλλονίας, την πόλη Namur. Η πόλη χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Σαμπρ και Μεύση, αποτελούσε μια στρατηγική θέση για πάνω από τρεις αιώνες για όλες τις μεγάλες δυνάμεις που θέλανε να ελέγχουν αυτήν την περιοχή της Ευρώπης. Μάρτυρας αυτής της πολυτάραχης ιστορίας , το κάστρο που δεσπόζει σ ’ένα ύψωμα της πόλης. Αναχώρηση για Βρυξέλλες και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δείπνο σ ‘ένα από τα αναρίθμητα εστιατόρια της πόλης.
  2
  2η ημέρα: Βρυξέλλες περιήγηση
  Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση μας στη πρωτεύουσα της Χώρας, αλλά και της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες. Στη βόλτα μας στην πόλη θα ξεκινήσουμε από τον Λόφο των Τεχνών, ένα πολύ όμορφο πάρκο που πλαισιώνεται από τη Βασιλική Βιβλιοθήκη. Θα δούμε τα βασιλικά ανάκτορα και το πάρκο των Βρυξελλών. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας μέχρι το μέγαρο της δικαιοσύνης, εμβληματικό αρχιτεκτόνημα του 19ου αιώνα, που δεσπόζει πάνω στην πόλη. Θα περάσουμε από τη γραφική πλατεία του Grand Sablon και θα φτάσουμε σε αυτήν που θεωρείται η πιο όμορφη πλατεία της Ευρώπης, στην Grand Place. Εκεί θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της πόλης, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 16ου αιώνα, το καμπαναριό με το άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του, που προστατεύει την πόλη, και τα πανέμορφα σπίτια των συντεχνιών του Μεσαίωνα που οριοθετούν την πλατεία. Μέσα από γραφικά σοκάκια θα οδηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ και Gudule. Στη συνέχεια, χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας να δοκιμάσετε μια από τις αναρίθμητες βελγικές μπύρες, να δοκιμάσετε τις φημισμένες βελγικές τηγανητές πατάτες ή να γευτείτε μια βελγική βάφλα. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.
  3
  3η ημέρα: Γάνδη | Μπρυζ Ημερήσια εκδρομή
  Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και για τη σημερινή ημέρα σας έχουμε ετοιμάσει μία μοναδική προαιρετική εκδρομή σε δύο από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Θα επισκεφθούμε πρώτα τη Γάνδη, μια πόλη που γοητεύει με το μεσαιωνικό της ιστορικό κέντρο. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο των Κόμηδων της Φλάνδρας και θα συνεχίσουμε μέσα από την αγορά για να ανακαλύψουμε τους τρεις χαρακτηριστικούς πύργους που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο πρώτος εξ αυτών αναφέρεται στο καμπαναριό του καθεδρικού ναού Saint Bavon του 16ου αιώνα, που αξίζει την επίσκεψη προκειμένου να θαυμάσετε τον πλούσιο διάκοσμό του. Ο δεύτερος πύργος αφορά στο Beffroi που χρησίμευε ως ο μεσαιωνικός πύργος ελέγχου της πόλης και δίπλα του η σκεπαστή αγορά. Ο τρίτος πύργος αναφέρεται στον ναό του Αγίου Νικολάου, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης. Τελειώνοντας την περιήγησή μας, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της πόλης, ένα κτήριο που παντρεύει διαφορετικές εποχές με τις αντίστοιχες αρχιτεκτονικές. Συνεχίζουμε για τη παραμυθένια Μπρυζ. Ξεκινάμε την εξερεύνηση της γραφικής αυτής πόλης από την πλατεία Τ.ZAND, όπου δεσπόζει το πολιτιστικό κέντρο της πόλης, χτισμένο το 2002, όταν η Mπριζ ήταν για ένα εξάμηνο η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μπαίνοντας στον κεντρικό εμπορικό δρόμο, θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό Saint Sauveur, την πιο παλιά εκκλησία της πόλης, χτισμένη από τον 11ο-14ο αιώνα. Στη συνέχεια, θα φτάσουμε στην μεγάλη πλατεία Grote Markt, όπου υψώνεται το καμπαναριό Βeffroi, άγρυπνος φύλακας της μεσαιωνικής πόλης και σύμβολο της αυτοδυναμίας και της ανεξαρτησίας της. Κάτω από τον πύργο των 83m, βρίσκεται η σκεπαστή αγορά. Στην περιήγηση μας, θα συναντήσουμε αναρίθμητα μαγαζιά-εργαστήρια σοκολάτας και παρασκευής βαφλών με μεγάλη ποικιλία γεύσεων καθώς και μαγαζιά όπου θα βρείτε τις περίφημες δαντέλες της Μπριζ. Θα θαυμάσουμε το δημαρχείο, χτισμένο τον 14ο αιώνα, σε γοτθικό ρυθμό όπου στεγάζονται μέχρι σήμερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τον ναό του Ιερού Αίματος, κτίσμα του 12ου αιώνα, όπου φυλάσσεται ένα κομμάτι υφάσματος από τον Άγιο Τάφο ποτισμένο με το Ιερό Αίμα. Μια βόλτα στα κανάλια θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε όμορφα και γραφικά στιγμιότυπα της πόλης. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία Notre Dame, του 13ου αιώνα που φτάνει στο ύψος των 120m, χτισμένη εξολοκλήρου από τούβλα. Μέσα στην εκκλησία υπάρχει ένα γλυπτό του Mickel Angelo , “H Βρεφοκρατούσα Παρθένος», ένα από τα μοναδικά έργα του καλλιτέχνη που βρίσκεται εκτός των συνόρων της Ιταλίας. Θα δούμε, ακόμη, το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη του 13ου αιώνα, όπου στεγάζεται το μουσείο της χρυσής εποχής των Φλαμανδών Ζωγράφων. Θα περάσουμε μέσα από το μοναστήρι Begijnhofkai και θα καταλήξουμε στην Λίμνη του Έρωτα (Lac D’Amour), με το πανέμορφο τοπίο από όπου διέρχονταν τα εμπορεύματά μέχρι και τον 16ο αιώνα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στις Βρυξέλλες.
  4
  4η ημέρα: Αμβέρσα | Χάγη | Άμστερνταμ
  Πρόγευμα και ξεκινάμε την διαδρομή με τελικό σταθμό το Άμστερνταμ, κάνοντας την πρώτη μας στάση στην Αμβέρσα ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης από τα χρόνια του μεσαίωνα έως σήμερα και ένα από τα σημαντικότερα κέντρα επεξεργασίας και εμπορίου διαμαντιών στον κόσμο. Φτάνοντας στην πόλη, θα θαυμάσουμε τον όμορφο, αρχιτεκτονικά ξεχωριστό, σιδηροδρομικό σταθμό του 19ου αιώνα, που γοητεύει μέχρι σήμερα τους επισκέπτες με τον υπέροχο εσωτερικό του διάκοσμο. Η βόλτα μας θα περάσει μέσα από την όμορφη αγορά της πόλης μέχρι την πλατεία του δημαρχείου. Στην πορεία μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτούμε το σπίτι του P.P Rubbens, ενός από τους σημαντικότερους Φλαμανδούς ζωγράφους του 16ου-17ου αιώνα. Θα δούμε, επίσης τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα γοτθικού ρυθμού της εποχής του μεσαίωνα. Φτάνοντας στη μεγάλη πλατεία, θα αντικρύσουμε το Δημαρχείο της πόλης, και το σιντριβάνι του Brabo. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με επόμενη στάση τη πόλη της Χάγης. Τη Χάγη την έχουμε ταυτίσει με την έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου αλλά και ως τη «θεσμική» πρωτεύουσα της Ολλανδίας, καθώς το Κοινοβούλιο, η έδρα της κυβερνήσεως και πολλοί ακόμη πολιτειακοί θεσμοί πρώτης γραμμής έχουν την έδρα τους στην πόλη. Πράγματι, η Χάγη είναι η διοικητική αρτηρία της χώρας, έχει όμως πολλές άλλες αφορμές για να την επισκεφθούμε: είναι μια πολυπολιτισμική μητρόπολη, με νεανικό αέρα, πολύ ενδιαφέρονται μουσεία καθώς και την παλαιότερη Σχολή Καλών Τεχνών της Ευρώπης, τη Βασιλική Ακαδημία Τέχνης. Στη βόλτα μας στη Χάγη λοιπόν θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα που θα κρατήσουν αμείωτη την προσοχή μας. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Άμστερνταμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
  5
  5η ημέρα: Άμστερνταμ περιήγηση
  Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και ολόκληρη η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στη πόλη του Άμστερνταμ, η οποία προσφέρει μια εντελώς διαφορετική αστική καθημερινότητα, όπου τα μοναδικά κανάλια και η πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν ως μια από τις γοητευτικές μητροπόλεις της Ευρώπης. Ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση, όπου θα γνωρίσουμε την πόλη που η πληθώρα των καναλιών με τα παλαιά αρχοντικά στις όχθες και τις εκατοντάδες γέφυρες της προσδίδουν μια μοναδική αίγλη. Στη βόλτα μας θα δούμε τον κεντρικό σταθμό, το λιμάνι του Άμστερνταμ, την εβραϊκή συνοικία, τα νεότευκτα τεχνητά νησιά που έχουν προστεθεί στην περιοχή, την πλατεία των μουσείων. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Για το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια («Red Light District»), που αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς ατραξιόν στη χώρα.
  6
  6η ημέρα: Βόλενταμ Περιήγηση | Επίσκεψη σε Φάρμα Τυριών | Θεσσαλονίκη
  Πρόγευμα και η σημερινή μας ημέρα περιλαμβάνει μια εκδρομή, διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής μέσα από τα λιβάδια και τα αποξηραμένες εκτάσεις στο γνωστό ψαροχώρι Βόλενταμ. Φθάνοντας ο περίπατος μας στην προκυμαία θα μας αποκαλύψει όλα τα σημεία εκείνα, όπου τα παλαιά χρόνια μεταφόρτωναν τα τοπικά προϊόντα όπως ψάρια, γάλα και τυρί, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι τους για τις αγορές του Άμστερνταμ. Η εμπειρία για την ζωή στην Ολλανδική ύπαιθρο ολοκληρώνεται επισκεπτόμενοι μια τοπική φάρμα τυριών, όπου εκεί 'η μικρή Ολλανδέζα' ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας παρουσιάσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά. Στη συνέχεια σειρά έχει το εξαιρετικό και νόστιμο! μέρος της επίσκεψης μας, καθώς θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τους αμέτρητους συνδυασμούς των γεύσεων τους. Επιστροφή στο Άμστερνταμ, όπου διασχίζοντας την γεμάτη πράσινο ζώνη παράκτια του ποταμού Αμστελ, θα θαυμάσουμε την ηρεμία της περιοχής με τις όμορφες κατοικίες, το εντυπωσιακό γήπεδο 'Arena' έδρα της τοπικής ομάδας Ajax και έναν από τους πιο όμορφους ανεμόμυλους της πόλεως. Χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο της τουλίπας, όπου θα ανακαλύψετε όλα τα μυστικά για το διάσημο λουλούδι της χώρας.

  Τοποθεσία Εκδρομής