VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ελ. Βενιζέλου 43, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

ΛΗΜΝΟΣ 3-6/9/2024

separator
Τιμή 260€ 4 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

ΛΗΜΝΟΣ 3-6/9/2024

260€ ανά άτομο

Έχουμε ταξιδέψει, έχουμε δει και έχουμε επιλέξει για εσάς τα καλύτερα σημεία για τον προορισμό σας. Τα προγράμματα ανανεώνονται συνεχώς, γιατί σε κάθε τοποθεσία δημιουργούνται νέες ωραίες εμπειρίες. Υπάρχει χρόνος και καθοδήγηση για να κάνετε τις επισκέψεις που επιθυμείτε εσείς.

 

Γίνετε και εσείς μέλος της ομάδας μας, γίνετε και εσείς ένας…

#demotraveler

 

ΛΗΜΝΟΣ

ΜΥΡΙΝΑ – ΚΑΒΕΙΡΙΑ – ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ – ΠΟΛΙΟΧΝΗ – ΜΟΥΔΡΟ – ΚΟΥΤΑΛΗ – ΕΒΓΑΤΗΣ – ΚΟΝΤΙΑΣ

 

3 – 6 / 9 / 2024

4 ημέρες οδική εκδρομή

 

ΤΙΜΗ  KAT΄ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:  260 €

ΤΙΜΗ  KAT΄ATOMO ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:  360€

 

* Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

 

** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί ο δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

*** Η προκαταβολή δύναται με μετρητά ή με κατάθεση σε κάποιον από τους εταιρικούς μας λογαριασμούς

**** Με κάρτα πραγματοποιείτε μόνο εξόφληση.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σε περίπτωση περίεργων καιρικών συνθηκών το πρόγραμμα προσαρμόζεται αναλόγως.

Στο εκδρομικό πακέτο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορά με υπερσύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας.

3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 3* στη Λήμνο

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Τις περιηγήσεις του προγράμματος.

Έμπειρο συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας.

Φ.Π.Α.

Τοπικό ξεναγό

Τα εισιτήρια των καραβιών Καβάλα/Λήμνος/Καβάλα σε οικονομικές θέσεις

Στο εκδρομικό πακέτο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό & Εισόδους σε μουσεία κτλ.

Φόρος διαμονής που πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο.

  1
  1η ΜΕΡΑ: Αλεξανδρούπολη - Λήμνος
  Συγκέντρωση και αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι της Καβάλας από όπου θα πάρουμε το καράβι για να περάσουμε απέναντι στο νησί του Ήφαιστου τη Λήμνο. Αφού φθάσουμε στο νησί θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη. Θα ανακαλύψετε τη πόλη μέσα από τα μάτια των ντόπιων και θα εντυπωσιαστείτε από την αρμονική ανάμειξη της ιστορίας, της μυθολογίας και της παράδοσης. Θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια στην αγορά της  Μύρινας, θα θαυμάσουμε τα αρχοντικά του Ρωμαίικου Γυαλού και θα φτάσουμε ως τη προϊστορική Μύρινα. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
  2
  2η ΜΕΡΑ: Mύρινα – Καβείρια - Κοντοπούλι –Πολιόχνη – Μούδρο
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για τη ξενάγηση σε αυτό το όμορφο νησί με σκοπό να ανακαλύψουμε τις ωραιότερες πλευρές ,αλλά και την ιστορία του νησιού. Κοντά στο χωριό Παναγιά βρίσκεται ο χώρος, όπου γινόταν κατά την αρχαιότητα η μύηση των πιστών στα Καβείρια Μυστήρια, το ιερό των Καβείρων. Τα Καβείρια μυστήρια ήταν η λαμπρή ετήσια γιορτή προς τιμήν των Καβείρων, στο ομώνυμο ιερό των θεών, και είχε σχέση με την αναγέννηση της φύσης και τη γονιμότητα της γης. Επόμενος προορισμός, μας ο αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης. Πρόκειται για έναν οικισμό που πέρασε από πολλές φάσεις αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, σε μια χρονική περίοδο που διήρκεσε από το 5000 π.Χ. μέχρι το 1600 π.Χ., οπότε και καταστράφηκε, προφανώς, από γεωλογικά αίτια (ανύψωση της στάθμης του Αιγαίου κ.ά.). Τα μεταλλικά αντικείμενα (μήτρες, καλούπια, μεταλλευτικές χοάνες, λίθινος σφυροπέλεκυς) που βρέθηκαν εκεί και που χρονολογούνται στις αρχές της 3ης χιλιετίας π.Χ., αλλά και οι αποδείξεις ότι αυτά τα όπλα και εργαλεία κατασκευάζονταν επί τόπου, μαρτυρούν ότι η Λήμνος έγινε πολύ πρώιμα ένα σπουδαίο μεταλλουργικό κέντρο και διαδραμάτισε σημαντικότατο ρόλο στα πράγματα του Αιγαίου. Στη συνέχεια στάση για φαγητό στο Μούδρο σε αυτό το κομμάτι του νησιού που βρίσκεται στα ανατολικά θα χαρείτε γραφικά λιμανάκια, βραχώδεις και γεμάτες σπηλιές παραλίες. Ο Μούδρος είναι επίσης γνωστός και από τη σύγχρονη ιστορία, αφού εδώ υπεγράφη στις 31 Οκτωβρίου 1918 η γνωστή Συνθήκη Ανακωχής του Μούδρου μεταξύ των Συμμάχων και της Τουρκίας με την οποία έληγε επισήμως ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Τέλος, θα κατευθυνθούμε προς το Μεγάλο - Μικρό Φαναράκι  όπου θα έχουμε στάση για μπάνιο. Το Μικρό Φαναράκι είναι μια ήσυχη και αρκετά δημοφιλής παραλία που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως νεαρής ηλικίας. Επιστροφή στην Μύρινα. Ελεύθερος χρόνος. Προαιρετική βραδινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
  3
  3η ΜΕΡΑ: Κότσινας - Κούταλη – Κοντιάς – Εβγάτης
  Πρωινό και αναχώρηση από την Μύρινα για το Κότσινα. Θα δούμε το φρούριο του Κότσινα ήταν από τα σημαντικότερα φρούρια του νησιού μετά το φρούριο της Μύρινας και του Μούδρου.  και το 15ο αιώνα αποτελούσε ένα από τα ισχυρότερα φρούρια του νησιού. Κατά την περίοδο που η Λήμνος ήταν υπό την κατοχή των Ενετών το Κάστρο δέχτηκε τέσσερις επιθέσεις από τους Τούρκους με αποτέλεσμα να υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. Σήμερα διακρίνονται μόνο κάποια τμήματα των τειχών του φρουρίου στο λόφο του Κότσινου όπου δεσπόζει ο Ναός της Ζωοδόχου Πηγής και το άγαλμα της Μαρούλας, η οποία, όπως λέγεται, κατάφερε να τρέψει σε φυγή τους Τούρκους το 1478.Η περιήγησή μας έχει ως δεύτερη στάση το προσφυγικό χωριό Νέα Κούταλη με βασικό προορισμό μας το Μουσείο Σπογγαλιείας. O Λημνιοί δεν ήταν μόνο άνθρωποι της γης. Η αλιεία και η επεξεργασία του φυσικού σπόγγου, άνθισε για πολλές δεκαετίες στο νησί και ακόμα και σήμερα μπορεί να συναντήσεις έναν από τους τελευταίους σφουγγαράδες στο καφενείο κάποιου χωριού . Σήμερα στο χωριό λειτουργεί Μουσείο Σπογγαλιείας, με πολλές σημαντικές πληροφορίες για τη σπουδαία αυτή τέχνη, που χάθηκε, δυστυχώς, τη δεκαετία του ’70. Συνεχίζουμε για το Κοντιά – Ανεμόμυλους. Το χωριό του Κοντιά αποτελεί έναν από τους πιο όμορφους και μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού, που είναι χτισμένος δίπλα σ’ έναν καταπράσινο λόφο με πεύκα και κυπαρίσσια. με πλακόστρωτα δρομάκια, δεκάδες πέτρινα σπίτια με χρωματιστά παραθυρόφυλλα, από τα ομορφότερα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Λήμνου και περίτεχνα νεοκλασικά. Από τα πολλά αρχιτεκτονικά στολίδια της Λήμνου, οι ανεμόμυλοι κατέχουν εξέχουσα θέση.Τέλος, θα κατευθυνθούμε προς τον Εβγάτη όπου θα κάνουμε στάση για μπάνιο. Κοντά στο χωριό του Κοντιά, απλώνεται η παραλία του Νεβγάτη ή Ζεματά. Απολαύστε τα καταγάλανα νερά του και την υπέροχη λεπτή άμμο του, που απλώνεται σε μήκος 2 χλμ. περίπου. (Προαιρετικά φαγητό) Επιστροφή στην Μύρινα. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
  4
  4η ΜΕΡΑ: Λήμνος – Καβάλα - Αλεξανδρούπολη
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγος ελεύθερος χρόνος με ξεκούραση ή μπάνιο, ή τα τελευταία ψώνια, όπως ο καθένας επιθυμεί. Συγκέντρωση και επιβίβαση στο πλοίο και επιστροφή μέσω Καβάλας για την Αλεξανδρούπολη.

  Τοποθεσία Εκδρομής