VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ελ. Βενιζέλου 43, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΥΣΑ 1 – 4/8/2024 4 ΗΜ

separator
Τιμή 290€ 4 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΥΣΑ 1 – 4/8/2024 4 ΗΜ

290€ ανά άτομο

Έχουμε ταξιδέψει, έχουμε δει και έχουμε επιλέξει για εσάς τα καλύτερα σημεία για τον προορισμό σας. Τα προγράμματα ανανεώνονται συνεχώς, γιατί σε κάθε τοποθεσία δημιουργούνται νέες ωραίες εμπειρίες. Υπάρχει χρόνος και καθοδήγηση για να κάνετε τις επισκέψεις που επιθυμείτε εσείς.

 

Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ Π Ο Λ Η

ΠΡΟΥΣΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

 

1 – 4 Αυγούστου 2024

4 ημέρες οδική εκδρομή

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  290€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

                                        390€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

 

* Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή
** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου (με ημερομηνία έκδοσης μετά την 1/1/2007 ) ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε

Στο εκδρομικό πακέτο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορά με πολυτελή και υπερσύγχρονο λεωφορείο

2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη Ταξίμ & 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στη Προύσα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*

Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής

Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό για τις απαραίτητες ξεναγήσεις

Ασφάλεια αστικής Ευθύνης

ΦΠΑ

Στο εκδρομικό πακέτο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Εισιτήρια για τη κρουαζιέρα Βοσπόρου

Φιλοδωρήματα

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

Τελεφερίκ για το Πιερ Λοτι

  1
  1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ
  Αναχώρηση από το γραφείο μας νωρίς το πρωί. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουνε στα σύνορα των Κήπων. Έλεγχος και ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών για τυχόν αγορές και έλεγχος στο Τούρκικο τελωνείο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και καφέ. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Επίσκεψη στο Άγιασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με τους τάφους των Πατριαρχών, τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και την εκκλησία. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Μονή των Βλαχερνών όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. "Ο ναός των Βλαχερνών υπήρξε το πιο γνωστό και το πιο φημισμένο ιερό της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη, με διαρκή ακτινοβολία σ' ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγόριου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό Θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζικου. Τέλος, προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου. Συνεχίζουμε ακτοπλοϊκώς κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας από τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου ( Μέγα Ρεύμα, Μπεμπέκ, Στενή, Νιχώρι, Μπουγιούκ Ντερέ μέχρι και τα Θεραπειά). Τέλος, συγκέντρωση και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος να περιηγηθείτε στην πλατεία Ταξίμ, στην οδό Πέρα και στα όμορφα γραφικά στενά. Διανυκτέρευση.
  2
  2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
  Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε για το ιστορικό κέντρο της Πόλης, ξεκινώντας τη ξενάγηση με την επίσκεψη μας στη περίφημη Αγία Σοφία και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού, με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε κάνοντας μια όμορφη βόλτα σε αυτή τη πλατεία και θα δούμε το Μπλε Τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Επίσκεψη στο θερινό ανάκτορο των Οθωμανών Σουλτάνων Ντολμά Μπαχτσέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
  3
  3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ - ΠΡΟΥΣΑ
  Πρόγευμα και αναχώρηση για τα Πριγκηπόννησα. Πρώτη στάση στο νησί της Χάλκης με τη Θεολογική Σχολή. Επόμενη επίσκεψη στο νησί της Πρίγκηπου το μεγαλύτερο από την ομώνυμη εξ αυτού συστάδα των εννιά Πριγκηποννήσων της Προποντίδας Χρόνος ελεύθερος και για φαγητό και ξεκούραση. Στη συνέχεια συγκέντρωση Αναχώρηση για τη Προύσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
  4
  4η ημέρα : Προύσα – Πάνορμος – Αρτάκη – Λίμνη Απολλωνιάδας – Γεφυρα Τσανάκκαλε -Αλεξανδρούπολη
  Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, και αναχώρηση για να γνωρίσουμε τη Προύσα Θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στον τάφο του Καραγκιόζη, στο Πράσινο Τζαμί και στο Μαυσωλείο των Σουλτάνων απολαμβάνοντας την ανατολίτικη τεχνοτροπία και γνωρίζοντας από κοντά την τούρκικη κουλτούρα. Χρόνος ελεύθερος στη σκεπαστή αγορά όπου φημίζεται για τα βαμβακερά της, τα μπουρνούζια, τα μεταξωτά κ.α. Συνεχίζουμε μέσω Μηχαλίτσι (Karacabey),όπου φημίζεται για τα νοστιμότερα κρεμμύδια της Τουρκίας. Η Πάνορμος Κυζίκου είχε αναδειχτεί μία από τις σπουδαιότερες ελληνικές πόλεις της Μικράς Ασίας, ξακουστή για την αλιεία και τους στατήρες της από ήλεκτρο, που χρησιμοποιήθηκαν πολύ μέχρι και την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (κυζικηνοί στατήρες). Οι επιγραφές, οι περιγραφές και όλα τα ερείπια εμφανίζουν την Κύζικο ως εξαιρετικά αναπτυγμένη πόλη, πλούσια και σπουδαίο εμπορικό κέντρο. Έξω από τις ακτές της ο Αλκιβιάδης καταναυμάχησε τους Λακεδαιμόνιους το 410 π.Χ. Την εποχή της ρωμαϊκής κυριαρχίας ήταν σχεδόν ελεύθερη και στη βυζαντινή περίοδο εξακολούθησε να ακμάζει. Επίσης εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Επόμενη μας επίσκεψη μια πανέμορφη παραλιακή πόλη κοντά στον Ισθμό της χερσονήσου της Κυζίκου, την Αρτάκη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφθούμε μια πανέμορφη τοποθεσία, τη λίμνη της Απολλωνιάδας με την μακρόχρονη ιστορία και τα πανέμορφα σοκάκια. Χρόνος για μια μικρή βόλτα. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα παγκοσμίως. Περιφερειακά θα περάσουμε τη Λάμψακο. Η Λάμψακος μας θυμίζει τον Αγ. Τρύφωνα προστάτη των αμπελουργών που είναι η γενέτειρά του. Επίσης και τον Αγ. Παρθένιο ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Λαμψάκου.

  Τοποθεσία Εκδρομής