VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ι. Καβύρη 40, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 3 ΗΜ 2024

separator
Τιμή 150€ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 3 ΗΜ 2024

150€ ανά άτομο

Έχουμε ταξιδέψει, έχουμε δει και έχουμε επιλέξει για εσάς τα καλύτερα σημεία για τον προορισμό σας. Τα προγράμματα ανανεώνονται συνεχώς, γιατί σε κάθε τοποθεσία δημιουργούνται νέες ωραίες εμπειρίες. Υπάρχει χρόνος και καθοδήγηση για να κάνετε τις επισκέψεις που επιθυμείτε εσείς.

 

«ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ 2024»

 

Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ Π Ο Λ Η

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

  

3 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

5  – 7  / 1 / 2024

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  150 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

                                        240 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

 

* Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή
** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου (με ημερομηνία έκδοσης μετά την 1/1/2007 ) ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε

Στο εκδρομικό πακέτο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορά με πολυτελή και υπερσύγχρονο λεωφορείο

2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στη πλατεία Ταξίμ

Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής

Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.

Τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό για τις απαραίτητες ξεναγήσεις

Ασφάλεια αστικής Ευθύνης

ΦΠΑ

Στο εκδρομικό πακέτο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ποτά, εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Εισιτήρια για τη κρουαζιέρα Βοσπόρου

Φιλοδωρήματα

Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

  1
  1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΕΝ ΠΛΩ
  Αναχώρηση από τη λέσχη αξιωματικών νωρίς το πρωί. Φτάνουνε στα σύνορα των Κήπων. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο στα Ελληνικά σύνορα, ελεύθερος χρόνος στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών για τυχόν αγορές. Έλεγχος στο Τούρκικο τελωνείο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά. Ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και καφέ στη Ραιδεστό. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι η Παναγία των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Εκεί θα θαυμάσουμε τη στήλη της φραγκελώσεως όπου μαρτύρησε ο Ιησούς και σώζεται μέχρι σήμερα, τα λείψανα του Χρυσοστόμου και του Γρηγόριου Θεολόγου, τον Πατριαρχικό Θρόνο, την εικόνα της Παναγίας της Κυζικου όπου και θα εκκλησιαστούμε. Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Κωνσταντινούπολη, αναπαριστούν τον εορτασμό των Θεοφανείων. Μετά από την παραδοσιακή λειτουργία στην εκκλησία το πλήθος κατευθύνετε προς το Χρυσό Κέρας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο. Ως μέρος μιας παράδοση που χρονολογείται από βυζαντινούς χρόνους, ο σταυρός ρίχνεται στα νερά από τον πατριάρχη και νέοι βουτάνε στην θάλασσα, ανταγωνιζόμενοι για το ποιος θα πιάσει τον Σταυρό. Εκατοντάδες μέλη της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας της Κωνσταντινούπολης παρακολουθούν την τελετή κάθε χρόνο στις όχθες στο Χρυσό Κέρας, που διαιρεί την ευρωπαϊκή από την ασιατική πλευρά της πόλης. Συνάμα και στη συνέχεια από εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε τη κρουαζιέρα του Βοσπόρου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με τη περιοχή. Διανυκτέρευση.
  2
  2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ
  Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Πόλης, στη περίφημη Αγία Σοφία. Θα δούμε επιπλέον και την υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού, με το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό της περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε το Μπλε Τζαμί, το Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Τέλος, επίσκεψη στο εντυπωσιακό ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ, νεότερη κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σε στύλ μπαρόκ, μεγαλοπρεπή με εξαιρετική πολυτέλεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
  3
  3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΠΙΕΡ ΛΟΤΙ – FORUM - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το περίφημο  Καφέ Πιερ Λοτί το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Εγιούπ της ευρωπαϊκής πλευράς της Κωνσταντινούπολης. Το διάσημο αυτό καφενείο, με πανοραμική θέα στον Κεράτιο Κόλπο, βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του νεκροταφείου του Εγιούπ και σε κοντινή απόσταση από το Τέμενος Εγιούπ, το ιερότερο τζαμί της Κωνσταντινούπολης, που χρονολογείται από το 1458 και τα χρόνια του Μωάμεθ του Πορθητή. Η πρόσβαση στο καφέ γίνεται είτε διασχίζοντας το ιστορικό κοιμητήριο του Εγιούπ είτε παίρνοντας το τελεφερίκ από το τέμενος του Εγιούπ. Τέλος, αποχαιρετώντας την Κωνσταντινούπολη θα επισκεφτούμε το εμπορικό κέντρο Forum. Χρόνος ελεύθερος. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ελλάδα με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

  Τοποθεσία Εκδρομής