VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ι. Καβύρη 40, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

separator
Τιμή 260€ 4 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

260€ ανά άτομο

Έχουμε ταξιδέψει, έχουμε δει και έχουμε επιλέξει για εσάς τα καλύτερα σημεία για τον προορισμό σας. Τα προγράμματα ανανεώνονται συνεχώς, γιατί σε κάθε τοποθεσία δημιουργούνται νέες ωραίες εμπειρίες. Υπάρχει χρόνος και καθοδήγηση για να κάνετε τις επισκέψεις που επιθυμείτε εσείς.

 

Γίνετε και εσείς μέλος της ομάδας μας, γίνετε και εσείς ένας…

#demotraveler

 

Highlight εκδρομής:

Η προσιτή και καταπράσινη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Μία αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με σημαντικά μνημεία και μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

Mία μεγάλη πόλη χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Vitosha στη δυτική πλευρά της Βουλγαρίας. Η Σόφια είναι ένας τόπος με τεράστια ιστορία, μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που «ζει» ακόμα κάτω από τη σκιά της ταραχώδους ιστορίας ολόκληρου του 20ου αιώνα, αλλά την ίδια στιγμή παραμένει ένας τόπος φοβερά ενδιαφέρον και γραφικός.

 • Καθεδρικός ναός του Alexander Nevsky
 • Λεωφόρο Vitosha
 • Πάρκο Borisova
 • Εκκλησία της Αγίας Σοφίας
 • Εθνικό Παλάτι Πολιτισμού
 • Εθνικό Θέατρο Ivan Vazon

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2023 – 2024

ΤΑΞΙΔΙ ‘’ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΓΕΡΝΑΕΙ”

 

<< Με διαμονή στα καλύτερα και πιο κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης!!! >>

 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ – ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΤΟΣΑ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ  

 

4 ημέρες οδική εκδρομή

30/12/2023 – 2/1/2024  &  4 – 7/1/2024

 

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2024

 • MAISON MG GALLERY HOTEL 5* BB :

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:  260 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο:  360 €

 

 • COOP HOTEL 4* BB :

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:  275 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο:  375 €

 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2023 – 2024

 • COOP HOTEL 4* BB :

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:  295 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο:  395 €

 •  COOP HOTEL 4* ΗB :

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:  340 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο:  440 €

 

 

* Ο Αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις

** Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μόνο μεταφορά & διαμονή, χωρίς δηλαδή εκδρομικού προγράμματος – 30 € / άτομο.

 

Στο εκδρομικό πακέτο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορά με υπερσύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας.

3 διανυκτερεύσεις στα καλύτερα ξενοδοχεία στη Σόφια σύμφωνα με την επιλογή σας.

Πρωινό στο ξενοδοχείο ή ημιδιατροφή σύμφωνα με την επιλογή σας

Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας

Επίσημο τοπικό ξεναγό για τη ξενάγηση στη Σόφια

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΦΠΑ

Στο εκδρομικό πακέτο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Εισόδους Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Επιπλέον γεύματα ποτά και διασκεδάσεις, και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

  1
  1η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΦΙΑ
  Αναχώρηση νωρίς το πρωί για σύνορα του Ορμενίου. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα  και είσοδος στην Βουλγαρία, μέσω ΧάρμανλιΧάσκοβο άφιξη στη Σόφια. Πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης – μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στη λεωφόρο Βίτοσα. Διανυκτέρευση.
  2
  2η ημέρα: ΣΟΦΙΑ-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΤΟΣΑ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη στη Σόφια. Θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, στη πόλη που “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει”, καθώς είναι και το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα, από το κέντρο της Σόφιας, που είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο για επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο Βίτοσα, καθώς θα πάρουμε το τελεφερικ για να ανεβούμε στις πίστες και στα σαλέ. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και δραστηριότητες. Συγκέντρωση και επιστροφή στη Σόφια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικό γκαλά. Διανυκτέρευση.
  3
  3η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΡΙΛΑ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ
  Πρόγευμα και αναχώρηση για το ιστορικό Μοναστήρι της Ρίλας που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και το οποίο η UNESCO, ανακήρυξε προστατευόμενο μνημείο. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για επίσκεψη σε ακόμη ένα χιονοδρομικό κέντρο, και πιο συγκεκριμένα στο Μποροβετς. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Συγκέντρωση και επιστροφή στη Σόφια. Το βράδυ προαιρετικό γλέντι. Διανυκτέρευση.
  4
  4η ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  Πρόγευμα και αναχώρηση για την Φιλιππούπολη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στο πεζόδρομο της Φιλιππούπολης, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας και κέντρο της πανέμορφης και καταπράσινης Ροδόπης (Δεσποτοβούνι). Συγκέντρωση και αναχώρηση για την πόλη μας με τις ενδιάμεσες στάσεις.

  Τοποθεσία Εκδρομής