VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ι. Καβύρη 40, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

ΣΟΦΙΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

separator
Τιμή 180€ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

ΣΟΦΙΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

180€ ανά άτομο

Έχουμε ταξιδέψει, έχουμε δει και έχουμε επιλέξει για εσάς τα καλύτερα σημεία για τον προορισμό σας. Τα προγράμματα ανανεώνονται συνεχώς, γιατί σε κάθε τοποθεσία δημιουργούνται νέες ωραίες εμπειρίες. Υπάρχει χρόνος και καθοδήγηση για να κάνετε τις επισκέψεις που επιθυμείτε εσείς.

 

Γίνετε και εσείς μέλος της ομάδας μας, γίνετε και εσείς ένας…

#demotraveler

 

Highlight εκδρομής:

Η προσιτή και καταπράσινη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Μία αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με σημαντικά μνημεία και μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

Mία μεγάλη πόλη χτισμένη στους πρόποδες του επιβλητικού όρους Vitosha στη δυτική πλευρά της Βουλγαρίας. Η Σόφια είναι ένας τόπος με τεράστια ιστορία, μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που «ζει» ακόμα κάτω από τη σκιά της ταραχώδους ιστορίας ολόκληρου του 20ου αιώνα, αλλά την ίδια στιγμή παραμένει ένας τόπος φοβερά ενδιαφέρον και γραφικός.

 

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Η πόλη που “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει”

 

ΣΟΦΙΑ

ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

3 ημέρες οδική εκδρομή

17 – 19 / 11 / 2023

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 180 € κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

                                      240€ κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

 

* Ο Αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις

** Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μόνο μεταφορά & διαμονή, χωρίς δηλαδή εκδρομικού προγράμματος – 30 € / άτομο.

Στο εκδρομικό πακέτο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορά με υπερσύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας.

Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης

Πρωινό στο ξενοδοχείο σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης

Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας

Επίσημο τοπικό ξεναγό για τη ξενάγηση στη Σόφια

ΦΠΑ

Στο εκδρομικό πακέτο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Εισόδους Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Επιπλέον γεύματα ποτά και διασκεδάσεις

Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

  1
  1Η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΟΦΙΑ
  Αναχώρηση νωρίς το πρωί για σύνορα του Ορμενίου. Κάνοντας μία σύντομη στάση στα αφορολόγητα  και είσοδος στην Βουλγαρία, μέσω ΧάρμανλιΧάσκοβο άφιξη στη Σόφια. Πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
  2
  2Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη στη Σόφια. Θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, στη πόλη που “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει”, καθώς είναι και το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα, από το κέντρο της Σόφιας, που είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης – μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στη λεωφόρο Βίτοσα. Συγκέντρωση και επιστροφή στη Σόφια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
  3
  3Η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  Πρόγευμα και αναχώρηση για την Φιλιππούπολη. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ στο πεζόδρομο της Φιλιππούπολης, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας και κέντρο της πανέμορφης και καταπράσινης Ροδόπης (Δεσποτοβούνι). Συγκέντρωση και αναχώρηση για την πόλη μας με τις ενδιάμεσες στάσεις.

  Τοποθεσία Εκδρομής