VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ι. Καβύρη 40, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023 – ΒΟΛΟΣ

separator
Τιμή 160€ 3 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023 – ΒΟΛΟΣ

160€ ανά άτομο

Με θέα το μυθικό << βουνό των Κενταύρων >>.

ΒΟΛΟΣ

3 Ημέρες Οδική Εκδρομή

25 – 27/2/2023

ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ – ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΧΑΝΙΑ

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 160€

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 210€

 

* Η συμμετοχή σας ισχύει μόνο με προκαταβολή
** Ο Αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος δίχως παραλείψεις.

Στο εκδρομικό πακέτο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Μεταφορά με υπερσύγχρονο λεωφορείο του γραφείου μας.

2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στο Βόλο.

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Τις περιηγήσεις του προγράμματος

Έμπειρο αρχηγό του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Φ.Π.Α.

Στο εκδρομικό πακέτο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Νυχτερινές διασκεδάσεις.

Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο.

Φιλοδωρήματα.

Είσοδοι σε μουσεία.

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τρενάκι Πηλίου

  1
  1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΛΟΣ - ΠΗΛΙΟ
  Αναχώρηση από τη πόλη μας το πρωί με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε για το Πήλιο το << Βουνό των Κενταύρων >>. Περνώντας από την όμορφη Πορταριά, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 650μ. με θέα προς τον Παγασητικό την αρχόντισσα του Πηλίου, συνεχίζουμε για τη Μακρινίτσα. Η Μακρινίτσα είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός και χαρακτηρίζεται “μπαλκόνι του Πηλίου” γιατί είναι χτισμένη σχεδόν κατακόρυφα σε μία καταπράσινη πλαγιά του Πηλίου. Η φυσική ομορφιά του τοπίου, η άριστα διατηρημένη Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, η μαγευτική θεά στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο την καθιστούν ένα από τα ωραιότερα χωριά του Πηλίου. Επιπλέον το Πήλιο φημίζεται για τα γλυκά του κουταλιού (κάστανο, καρύδι, φιρίκι κ.α.). Χρόνος ελεύθερος. Κατόπιν αναχωρούμε για το Βόλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη και ελεύθερος χρόνος για να δοκιμάσετε  τοπικό τσίπουρο και νόστιμα μεζεδάκια στα παραδοσιακά τσιπουράδικα. Διανυκτέρευση.
  2
  2η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ – ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ
  Πρωινό και αναχωρούμε για τα  Άνω Λεχώνια, όπου θα πάρουμε τον «Μουτζούρη»,  το τρενάκι του Πηλίου. Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές ξεκινά! Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια.Η μοναδική στάση του τρένου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών. Μέχρι το ιστορικό κεφαλοχώρι των Μηλεών, η διαδρομή γεμίζει με εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής με παλαιές, αλλά περίτεχνες κατασκευές λαξευτής μαρμαρόπετρας και γκρίζου ασβεστόλιθου που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, τις καμάρες και τα στόμια των σηράγγων.Ξεχωριστό δείγμα, η λίθινη πεντάτοξη γέφυρα Καλόρεμα, στην περιοχή του Μαλακίου. Πλησιάζοντας στις Μηλιές, το τοπίο αποκτά μια άγρια ομορφιά, ιδιαίτερα στο πέρασμα της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας του Ταξιάρχη ή Ντε Κίρικο, από το όνομα του σχεδιαστή και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου. Στο σημείο αυτό, το τρένο θα κυλήσει σε καμπύλη γραμμή, ενώ η γέφυρα στην οποία βρίσκεται είναι ευθεία.Ο σταθμός Μηλεών είναι και το τέρμα της διαδρομής. Από εδώ ξεκινάει το γραφικό καλντερίμι που οδηγεί στο κέντρο του χωριού. Παραδοσιακοί ξενώνες, ταβέρνες, η εκκλησία των Ταξιαρχών που χτίστηκε πριν το 1741, το λαογραφικό μουσείο και η βιβλιοθήκη, μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, περιμένουν τους επισκέπτες για περιήγηση. Η πιο γραφική σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα, θα δεχτεί άλλη μια ευκαιρία θαυμασμού την ίδια ημέρα, με την επιστροφή από Μηλιές στα Άνω Λεχώνια στις 3 το απόγευμα. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετικό αποκριάτικο γλέντι. Διανυκτέρευση.
  3
  3η ΜΕΡΑ : ΒΟΛΟΣ – ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
  Πρωινό και σήμερα και χρόνος ελεύθερος για να χαρούμε μια τελευταία βόλτα στο Βόλο για να παρακολουθήσουμε, τις δράσεις του δήμου που έχει ετοιμάσει για τη Καθαρά Δευτέρα. Κατόπιν παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με της απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ.

  Τοποθεσία Εκδρομής