ΤΡΙΚΑΛΑ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ

13 - 15 / 5 / 2022

Οδική Εκδρομή

3 Ημέρες

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 130 €

Τιμή κατ’ άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο: 190 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας

· 2 διανυκτερεύσεις στα Τρίκαλα σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 3*

· Πρωινό στο ξενοδοχείο

· Τις περιηγήσεις και τις εκδρομές του προγράμματος

· Έμπειρο συνοδό – αρχηγό του γραφείου μας

· Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

· Επιπλέον γεύματα, ποτά και διασκεδάσεις

· Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

· Φόρος διαμονής που πληρώνεται επί τόπου στο ξενοδοχείο

*** Ο αρχηγός της εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς παραλήψεις.

** Η κράτηση ισχύει με προκαταβολή.

1η ΜΕΡΑ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Αναχώρηση το μεσημέρι από τη πόλη μας και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στη πανέμορφη πόλη των Τρικάλων. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη τοξωτή γέφυρα του Ληθαίου ποταμού, τη συνοικία του Βαρούσι, τα Μανάβικα και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

2ηΜΕΡΑ : ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ , μια εκπληκτική ιδέα του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ,όπου ζωογονήθηκε όλη η ευρύτερη περιοχή με την δημιουργία της ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Ξεκινάμε τον γύρο της λίμνης από τα ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ και στάση για φαγητό στο ΦΡΑΓΜΑ. Αναχώρηση. Τέλος, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Καρδίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΕΛΑΤΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για τα εντυπωσιακά Μετέωρα. Πρώτα θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Ο βράχος της μονής του Αγίου Στεφάνου κατοικήθηκε από μοναχούς στα τέλη του 12ου αι. Η μονή βρίσκεται στο νότιο άκρο της συστάδας των Μετεώρων, ακριβώς πάνω από την Καλαμπάκα και από το 1961 εγκαταστάθηκε η γυναικεία αδελφότητα που διακρίνεται για την αξιόλογη κοινωνική της δράση. Θα απολαύσουμε από ψηλά όλη τη μεγαλοπρέπεια και μαγεία του ανεπανάληπτου Μετεωρίτικου τοπίου. Συνεχίζουμε για το Μεγάλο Μετέωρο – Μεταμόρφωση του Σωτήρος το οποίο ιδρύθηκε λίγο πριν τα μέσα του 14ου αιώνα από τον Όσιο Αθανάσιο των Μετεωρίτη. Προσκύνημα και περιήγηση στους χώρους της Μονής. Αφού πραγματοποιήσουμε σύντομη στάση στην Καλαμπάκα, αναχωρούμε για την Ελάτη όπου προαιρετικά θα γευματίσουμε. Γεμάτοι όμορφες εικόνες, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.