Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Φτάνουμε στα σύνορα των ΚΗΠΩΝ. Στάση στα αφορολόγητα. Τελωνειακός έλεγχος. Συνεχίζουμε για το νομό του ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ Το μεγαλύτερο μέρος του νομού βρίσκεται στην περιοχή του Μαρμαρά στην Τουρκία και εκτείνεται και στην Ευρώπη και στην Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Θράκης μετά την Κωνσταντινούπολη. Το Baba Burnu ( το πιο ανατολικό κομμάτι της Ανατολίας) και το Inciburnu (το πιο ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας στο Gokceada) ενώνεται στο Τσανάκαλε.

Θα διασχίσουμε κατά μήκος τον Ελλήσποντο ή Δαρδανέλλια για να φτάσουμε στο Τσανάκαλε. Το όνομα Τσανάκαλε προέρχεται από την παραδοσιακή τέχνη της κανάτας ( canak) και της κατσαρόλας (comlek) της περιοχής. Από το canak, την τέχνη των πήλινων και το Kale-I Sultaniye, τα δύο σύμβολα της πόλης, προήλθε το όνομά της.

Το Τσανάκαλε έχει πολιτιστικούς θησαυρούς και κτήρια. Είναι διάσημο για το τυρί Ezine, το επιδόρπιο semolina με φρέσκο τυρί και ντομάτες. Τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος είναι το κάστρο Cimenlik (το οποίο βρίσκεται στο πιο στενο σημείο των Δαρδανελλίων), το ναυτικό μουσείο και το αντίγραφο του Nusret Minelayer. Η αγορά των καθρεφτών (Aynali Carsi), και ο πύργος του ρολογιού βρίσκονται στην παλιά πόλη. Στην προκυμαία της πόλης μπορείτε να δείτε το Δούρειο Ίππο (ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας «Τροία»), τη μακέτα του οικισμού της Τροίας και ένα ηλιακό ρολόι. Χρόνος ελεύθερος για αγορά και ψώνια στο μεγαλύτερο εμπορικό πολυκατάστημα της περιοχής. Συγκέντρωση το απόγευμα και αναχώρηση για την πόλη μας. Σύντομη στάση στην Καλλίπολη. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 30 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορές με τουριστικό λεωφορείο,

Εισιτήρια καραβιού – Εσέαμπατ – Τσανακαλε – Εσέαμπατ. Αρχηγό – συνοδό του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Εισόδους σε μουσεία και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε ή διαβατήριο εν ισχύ.

Σημείωση: Η κράτηση σας ισχύει μόνο με την εξόφληση της εκδρομής.