VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ι. Καβύρη 40, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP

Kύπρος | Απόκριες

separator
Τιμή 329€ 5 ΗΜΕΡΕΣ
Μετάβαση προς τα κάτω

Kύπρος | Απόκριες

329€ ανά άτομο

Λεμεσιανό καρναβάλι

  1
  1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΦΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ | ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, έλεγχος και απευθείας πτήση για την Πάφο. Άφιξη και αμέσως ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου για τη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε περνώντας από την Αγία ΣΟΛΟΜΟΝΗ η οποία θεωρείται ως το παρεκκλήσι των επτά Κοιμωμένων και το οποίο αποτελούσε προσκύνημα για κάθε Χριστιανό του Μεσαίωνα. Θα επισκεφτούμε, την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά. Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Αργά το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο της Λεμεσού.
  2
  2Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ | ΛΕΥΚΩΣΙΑ | ΛΑΡΝΑΚΑ | ΛΕΜΕΣΟΣ
  Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την επιβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. επίσης τα Ενετικά τείχη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με της θαυμαστές τοιχογραφίες, το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής. Τέλος θα επισκεφτούμε τα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσουμε στην γραφική Λαϊκή Γειτονιά. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε και τη Λάρνακα. Πρώτη μας στάση είναι η παραλία με τις Φοινικούδες το σήμα κατατεθέν της Λάρνακας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σύμβολο της Λάρνακας τον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου κτίσμα του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέοντα του Σοφού. Θα προσκυνήσουμε την κάρα του Αγίου καθώς και τον Τάφο του που βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα. Αργότερα θα πάμε στο Κίτιον όπου θα θαυμάσουμε στο θαυμάσιο Βυζαντινό ψηφιδωτό του 6ου αιώνα στην ομώνυμη εκκλησία της Αγγελόκτιστης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λεμεσό.
  3
  3Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ | ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ | ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ | ΛΕΜΕΣΟΣ
  Το όρος Τρόοδος είναι το ψηλότερο βουνό της Κύπρου 1750 μ. και στη σημερινή διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ορεινά γραφικά χωριά μέσα σε καταπράσινα τοπία. Συνεχίζουμε με προορισμό την Ιερά Μονή Κύκκου όπου φυλάσσεται μία από τις εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Το Μοναστήρι χρονολογείται από τον ενδέκατο αιώνα .Η τοποθεσία της Μονής είναι μαγευτική,θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας στα μαγαζιά και θα γνωρίσουμε την ιστορία της Μονής. Μετά θα αναχωρήσουμε για τον Πρόδρομο το πιο ψηλό χωριό της Κύπρου. Εδώ μπορούμε να γευματίσουμε και στη συνέχεια θα περάσουμε από τις μαγευτικές Πλάτρες, όπου κατά τον Σεφέρη τα αηδόνια δεν σ’ αφήνουνε να κοιμηθείς Στο δρόμο μας θα επισκεφτούμε το χωριό Όμοδος, που ήταν κάποτε περιουσία του πρίγκιπα της Γαλιλαίας, ξακουστό για την παραγωγή καλού κρασιού καθώς επίσης και για το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το οποίο και θα επισκεφθούμε.( η Αγία Ελένη επισκέφτηκε το μέρος και άφησε ένα κομμάτι από το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό και ένα τεμάχιο Τιμίου Ξύλου γι’ αυτό και ονομάστηκε Μονή του Τιμίου Σταυρού.) Χρόνος στη διάθεσή μας για να κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
  4
  4Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ | ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
  Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Μέχρι το μεσημέρι που αρχίζει η μεγάλη παρέλαση των αρμάτων σας προτείνουμε να χαρείτε την όμορφη πόλη με το Μεσαιωνικό κάστρο, το καταπληκτικό λιμανάκι με τις ωραίες ψαροταβέρνες και καφετέριες μπροστά στην θάλασσα, τον Ζωολογικό κήπο και τα πολλά μαγαζιά στο κέντρο. Ο συνοδός μας θα είναι κοντά σας να σας δώσει ότι πληροφορίες χρειαστείτε.
  5
  5Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΜΕΣΟΣ | ΠΑΦΟΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
  Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πάφο. Στη διαδρομή, θα γνωρίσουμε τον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι. Χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείτε μέχρι σήμερα χρονολογείτε στα μέσα του 15ου αιώνα. Πολύ κοντά βρίσκεται το Κούριο, όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου. Περνάμε από τις Αγγλικές βάσεις και θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πάφου για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις.