VIP & PREMIUM TRAVEL SERVICES

Το Democritus Travel είναι εδώ για να σας φέρει πιο κοντά στον κόσμο.

Ι. Καβύρη 40, Αλεξανδρούπολη
Email: info@democritustravel.gr
Τηλ.: 25510 33220

GO UP
Image Alt

Θρακικές Περιπέτειες

Μοναδική εμπειρία στη Θράκη
ΜΙΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΓΗ ΓΕΜΑΤΗ ΟΜΟΡΦΙΕΣ

1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Διάρκεια: Μισή ημέρα
Τοποθεσία: Δαδιά, Λευκίμη, Εθνικό Δασικό Πάρκο Σουφλίου

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη για να κάνετε παρατήρηση πουλιών στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα η Θράκη, ο νομός Έβρου και Ροδόπης. Μια παρθένα γη, γεμάτη ομορφιές αλλά και δραστηριότητες που θα κάνουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες να έχουν τις πιο όμορφες εμπειρίες.

Στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου, είναι παγκοσμίως γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία αρπακτικών πουλιών. 36 από τα 39 είδη θηραμάτων στην Ευρώπη έχουν παρατηρηθεί εδώ. Είναι επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι 3 από τα 4 είδη γύπες στην Ευρώπη βρίσκονται ταυτόχρονα στην περιοχή: ο σινεφίλ γύπας (Αιγυπιώνας), ο Αιγυπτιακός Γύπας (Νεοφρόνος) και ο Γύπας του Γκρίφτον (Τσιγγάνος φούλαβος).

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

2. ΠΕΡΙΠΑΤOI ΣΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜEΝΟ ΔAΣΟΣ

Διάρκεια: Μισή ημέρα
Τοποθεσία: Βόρειος Έβρος

Η περιήγησή μας ξεκινά με μια περιήγηση σε ένα σημείο του Βόρειου Έβρου και θα κατευθυνθούμε σε ένα hotspot για την ανθρώπινη παρουσία από τα βάθη των αιώνων στον Έβρο. Στη Λευκίμμη, βρίσκεται το Απολιθωμένο Δάσος με τους αιωνόβιους κορμούς 40 εκατομμυρίων ετών σε ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενο νερό. Το δάσος είναι σπάνιας ομορφιάς και μοναδικό στην Ευρώπη. Εκεί θα απολαύσουμε μια εξαιρετική περιήγηση στον χώρο του μουσείου. Στη συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε να κάνουμε μια σύντομη περιήγηση 20′ μέσα από αυτό (εύκολη για όλους) ή μια μεγαλύτερη περιήγηση 45′ στο δάσος (εύκολη για όλους) ακολουθώντας το μονοπάτι με οδηγό.

ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

3. ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ανακαλύψτε τη μαγεία της Θράκης και ζήστε μια ενθουσιασμένη και ασφαλή εμπειρία μαζί μας ενώ θα σας ξεναγήσουμε στα πιο όμορφα και μυστικά μονοπάτια των βουνών της Θράκης.

ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Α. ΓΕΚΡΕΙΝΑ – ΔΑΣΟΣ ΔΑΝΤΙΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 4 ΩΡΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΜΕΤΡΙΑ (ΜΕ ΑΝΗΦΟΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ)

Η πεζοπορία ξεκινάει από το οικοτουρισμό και οδηγεί στην κορυφή της Γίγπρινας σε υψόμετρο 520 μέτρων. Μονοπάτι με ανηφορική πλαγιά και δύο ενδιάμεσα περίπτερα σταθμών για ξεκούραση. Χρόνος ταξιδιού 2 1/2 ώρες στην κορυφή (αλλά 90 ‘ για την επιστροφή). Μετά από μισή ώρα το μονοπάτι εισέρχεται σε ένα σύμπλεγμα από ντόπια ώριμα πεύκα και στη συνέχεια αρχίζει να ανεβαίνει στην κορυφή με πεύκα και διάσπαρτες βελανιδιές να παραμένουν στη θέα μας. Πριν από την κορυφή ανοίγει ο ορίζοντας και την άνοιξη γεμίζει με αγριολούλουδα και κάποια είδη ορχιδέας. Εκτός από τα ερείπια του παλιού βυζαντινού φρουρίου στην κορυφή της Γυρνήσιων, η πανοραμική θέα ολόκληρης της προστατευόμενης περιοχής θα μας ανταμείψει για τη διαδρομή που διανύσαμε.

Απέναντι από την κορυφή της Gibrena στα νότια βρίσκονται οι επιβλητικοί βράχοι του “Iki Kaya” ένας τόπος αναπαραγωγής και ανάπαυσης για πολλά είδη αρπακτικών.

Β. ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ - ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

ΣΥΝΟΛΙΚOΣ ΧΡOΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟY: 1 ΩΡΑ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΕΥΚΟΛΟ

Εύκολο μονοπάτι που οδηγεί στο αστεροσκοπείο. Χρόνος ταξιδιού 60 λεπτά. Μια ευχάριστη διαδρομή που περνάει μέσα από παλιούς καρό δρόμους με μαύρα και τουρκικά πεύκα, μικτά δάση, ξέφωτα και χαράδρες με βλάστηση νερού. Ο επισκέπτης θα δει στην πορεία πολλά είδη μικρών πουλιών (μερικά από αυτά είναι σπάνια) σαύρες, φίδια (ανάλογα με την εποχή), αλλά και μερικούς θηρευτές. Το μονοπάτι καταλήγει στο παρατηρητήριο των accipitridae από το οποίο μπορείτε να παρατηρήσετε γύπες και αετούς να τρέφονται στην περιοχή της Ταϊστράς.

Γ. Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΒΑΝΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 1 ΩΡΑ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΕΥΚΟΛΟ

Πρόκειται για ένα μαγευτικό μονοπάτι στην περιοχή Αβάντα του Δήμου Αλεξανδρούπολης που ακολουθώντας το για περίπου 1,2 χλμ καταλήγει σε έναν φυσικό καταρράκτη που δημιουργεί μια μικρή αλλά όμορφη λίμνη. Το έδαφος είναι προσβάσιμο και η διαδρομή είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά άνω των 6 ετών. Η διαδρομή θα αποζημιώσει τα παιδιά και τους συνοδούς γονείς τους στο μέγιστο, καθώς τα χρώματα της φύσης σε συνδυασμό με την παρουσία του ποταμού δίπλα στο μονοπάτι, κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν δημιουργούν έναν μοναδικό καμβά χρωμάτων.

Δ. ΝEΣΤΟΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 2 ΩΡΕΣ 45 ΛΕΠΤΑ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΕΥΚΟΛΟ

Προορισμός… τα στενά του Νέστου, η διάσχιση του οποίου είναι ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια πεζοπορίας που μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα. Η διαδρομή είναι εύκολη και κατάλληλη για αρχάριους και παιδιά άνω των 12 ετών (συνοδευόμενη από γονέα). Το σημείο εκκίνησης του μονοπατιού βρίσκεται έξω από το χωριό Γαλάνη. Το μονοπάτι ακολουθεί τον ποταμό Νέστο, μερικές φορές σχεδόν δίπλα στην όχθη του και μερικές φορές από ψηλά, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει από απόσταση τους μαίανδρους που σχηματίζονται. Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί από το ίδιο μονοπάτι.

Ε. ΜΑΡΩΝΕΙΑ - ΠΕΤΡΩΤΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ΩΡΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΜΕΤΡΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.

Η διαδρομή των 12 χιλιομέτρων ξεκινάει από την παραλιακή χωματόδρομο Μαρώνειας – Πετρωτάς, η οποία ακολουθεί το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6 και κατά τη διάρκεια της πορείας της οι συμμετέχοντες θα κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Η περιοχή, εκτός από τη μοναδική ομορφιά της, ένα συνδυασμό βουνού και θάλασσας, πανάριμνων ελαιόδεντρων που αναπτύσσονται ανάμεσα σε γρανιτένιους ογκόλιθους, έχει να αναδείξει τα σημαντικότερα ευρήματα του πολιτισμού που άκμασαν στην περιοχή μεταξύ του 5ου και του 4ου αιώνα π.χ.

Στην αρχή της διαδρομής έχουν εντοπιστεί τα θεμέλια ενός ολόκληρου κτιριακού συγκροτήματος, ένα ιερό (4ος αιώνας π.Χ.) στο οποίο βρέθηκε μια πήλινη μάσκα του Διονύσου, η οποία εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.

Η πρώτη στάση της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, η κατασκευή του οποίου χρονολογείται από την ελληνιστική εποχή. Κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για αγώνες ζώων και η χωρητικότητά του εκτιμάται ότι είναι περίπου 2.500 θεατές. Στη συνέχεια ο δρόμος οδηγεί ανάμεσα στους ελαιώνες και την ανεμπόδιστη θέα, στο Θρακικό Πέλαγος, στην περιοχή Μαρμαρίτσα-Σύξι. Λίγο πιο πέρα, η πινακίδα «Οδυσσέας Ρεϊθρο» (σημαίνει: το ρεύμα του Οδυσσέα) θυμίζει την ιστορία του ευφυούς Οδυσσέα, ο οποίος επιστρέφοντας στην Ιθύωβο μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου κάνει την πρώτη του στάση στο λιμάνι της Μαρώνειας. Ο Οδυσίδης αποφασίζει να τιμωρήσει τους κατοίκους του και να καταστρέψει την πόλη, καθώς ήταν σύμμαχοι με τους Τρώες. Το “Odyssey Reithro” είναι μια μικρή ρεματιά (κυνοτροφείο = ρεύμα) που συνδέει την πόλη με τη θάλασσα. Είναι εδώ που έφτασε ο Οδυσίδης και ξεκίνησε για να κατακτήσει τη γη των Τσικνών. Η διαδρομή θα καταλήξει στην παραλία των Πετρωτά, καλύπτοντας συνολικά περίπου 12 χιλιόμετρα. Εκεί, οι πεζοπόροι, αφού απολαύσουν για τελευταία φορά την υπέροχη θέα του τοπίου, θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο, θα μεταφερθούν στο χωριό Της Μαρώνειας όπου θα τους περιμένουν και άλλες εκπλήξεις!